Új hozzászólás Aktív témák

  • Gino20

    őstag

    válasz maki0308 #7998 üzenetére

    Ugyan ebben a cipőben vagyok/voltam (Q70-es TV-vel). Csak hangprojektor esetén továbbra is a TV-d lenne a lejátszó eszköz, így továbbra sem menne a DTS. Erre megoldás, ahogy írták a médiabox. Erről pl itt tudsz érdeklődni [link].
    X96 air-t pl ajánlják. Ez ebay-on [link] 15 ezer körül van. Ezeken alapvetően android rendszer fut, így play-ből tudsz rá telepíteni sok-sok programot, köztük lejátszót is, de ez esetben már javasolt az úgynevezett CoreElec linux alapú oprendszer használata. Ennek telepítéséről itt tudsz olvasni [link] Szóval kell egy SD kártya vagy pendrive és a leírás alapján megformázod másolsz, telepítesz (Én is most csináltam először, a dolognak ez a része még nem vészes).
    A CE (CoreElec) telepítéssel a box-on automatikusan ez fog elindulni úgy, hogy rögtön a KODI media player fog megjelenni. Ez sokkal jobbnak tűnik, mint a TV-k gyári lejátszói, profi beállítások módban tudod állítani a képet, hangot stb, szóval venned kell egy box-od, szenvedsz vele 20-30 percet :) , de lesz egy nagyon jó médialejátszó szoftvered, DTS hangod és nem utolsó sorban CE-ből kilépve vissza tudsz menni a droidba ahol pl a LibreTorrent alkalmazással könnyedén lehet torrentezni. Ez a része is szuper, mert box-hoz van csatlakoztatva a külső HDD, így nem kell ide-oda rakosgatnom hanem box-on pl firefox xy.hu letölt majd előjön a libre, kiválasztod a célállomást és kész. X96 air-t nem ismerem, de én pl Beelink GT-King Pro-t használok, aminek gigabites LAN portja van, így ez is akár + bódogság :) (laptopom csak 100Mbps-os). A Beelink GT-King (30 körül van) vagy GT King Pro (40 körül van)-hoz légegeres távirányító van, ami böngészés közben egész hasznos, igaz néha belassul, de szerintem használható.
    Ezeknél a box-oknál tudni kell, hogy nincs hivatalos Netflix, HBO GO stb támogatás, így azok telepítve max HD minőségűek lesznek, de mivel TV-d tudja és ha jól informáltam magam pl Netflix, HBO Go esetén a filmek hangsávjai Dolby, azt meg ugye tudja a TV.

    Ha nem akarsz bajlódni a CE telepítéssel stb, akkor lehet pl venni Xiaomi Mi Box-ot is (hivatalos Netflix támogatással). Ezen nem tudom, hogy lehet-e mondjuk torrentezni. Szakik szerint ezen a boxon már romlik valamelyest a hangminőség, mert nem csak átengedi azt és az erősítőre bízza annak kezelését hanem dekódolja is, de ez lehet 30-40 ezres projektoron nem jön elő.

    Ha már hangprojektor szerintem legalább ez [link] Új, garis, nem sokkal több és magasabb kategória.
    Ez [link] sajnos esztétikailag sérült, de kb samsung Q60-nak felel meg. [link] [link]
    Volt Q60-am, de elég nagy és egybenyított térben van/volt, így nekem mélyben kicsit kevés volt, de amúgy szerintem nagyon jó cucc főleg ár/érték arányban. Volt szerencsém JBL 3.1-el (kb 150 ezer) összehasonlítani. A mélyet leszámítva véleményem szerint a samu klasszisokkal jobb volt. Szóval megfontolandó, hogy ha nem is q70, q80-at véve, de a 35-40 helyett kicsit többért már egész jó cuccokat lehet venni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák