Új hozzászólás Aktív témák

  • Revolit

    senior tag

    Elkezdtem nézegetni Time capsule írásokat, készítettem belőle magyarul rövid összefoglalót "idővonalasan", ha van rá érdeklődés, befejezhetem az összes time capsule írásból, és pl ki lehetne rakni starcitizen.hu-ra.
    (Tudom, hogy angolul már van ilyen egyébként.)

    Itt van az első ~ 1/4-e:

    2075 Május 3. - Dr. Scott Childress és csapata sikeresen elkészítette az első önfentartó quantum meghajtású hajtóművet, amely a fénysebesség 1/100-nak elérésére is képes.

    2113 Április - RSI bejelenti legutóbbi fejlesztését, egy terraformáló eszközt, amely képes egy bolygó atmoszférájának átformázására, hogy az képes legyen oxigéndús légkört fenntartani. A bejelentés erkölcsi vitákat váltott ki az emberek körében.

    2120 - Megkezdik a Mars terraformálását.

    2125 ? ? 04:38 EST - A Mars már a teljes terraformálás utolsó fázisába érkezett. Már két hete gond nélkül létrejött egy önfentartó oxigéndús légkör, 2 nap múlva akarták bejelenteni a sikeres terraformálsát. Az ott dolgozó személyzet egyetlen tagja semi viselte már az előírt lélegző készüléket. Ám ma reggel végzetes hiba történt az atmoszféra kémiai proceszállásában. Instabillá vált az atmoszféra, és pillanatok alatt “elszabadult”. 4876 ember, a teljes marsi személyzet életét vesztette.

    2140 - Az RSI piacra dobja első kis-hatótávú felfedező hajóját a nagyközönség részére, a ZEUS-t.

    2157 - Majd 40 év megpróbáltatás, és egy szörnyű tragédia után hivatalosan is bejelentik a Mars sikeres terraformálását. A ‘25-ös “Nagy Mars Tragédia” áldozatainak emlékművet állítanak.

    2214 - Az RSI bejelenti új, fúziós meghajtású hajtóműveit.

    2232 - Útnak indul az Artemis 5000 fős - főleg önkéntesekből álló - legénységével a legközelebbi lakhatónak vélt bolygó felé. A hajón mélyalvást biztosító kabinok, terraformáló felszerelés és egyéb létszükséges készletek voltak. A tervek szerint az út több mint 200 évig fog tartani.

Új hozzászólás Aktív témák