Új hozzászólás Aktív témák

  • Speed®

    HARDVERAPRÓD

    válasz TheReMiXeR #4765 üzenetére

    Ááá, úgy együttérzek :U

    Story: munkatárs 2es(! ezt az "elnevezést" mikor felejtik már végre el?) gépe nem jó, meg kéne nézni mi van vele.
    Rendben, ingyé bérmentve meló után (12h!) felmegyek, indít, használ, random fagyi, megállapítom, hogy biza melegedés/memó/táp sorrendben kéne kezdeni a vizsgálódást. Hűtők újrapasztázása ventik kipucolása (4+ év sarokban, sosem kipucolva..) után hiba marad, jöhet a Memtest86. Bingó, Hiba hiba hátán, BIOSból késleltetések/freki macerálása sem segít. Megbeszéljük, hogy szerzek memót (SD..) és majd beszerelem. Eztán hazahozott (wow..). Rá 3 napra 256MBnyi féltve őrzött BXready modullal (bár Syses a lapja, de jobb a biztos..) ismét meló után fel, memócsere, hibátlanul műkszik.
    Függöny le, első szín vége.
    Megállapítás, a pécé biza öreg&lassú, fejleszteni kék rajt (én inkább kidobnám..).
    Nosza, 10Gs vinya qka, jön helyette 160GBos. A lap 137GBnál feladta..remek..SP2es Win, szétszabdal 40+120ra, műkszik minden. M64 Vanta 16MB fosss, mire fejlesszünk? Sráca gépében MX440, mondom Duron1.2 mellé tökéletes, srácnak meg vegyen vmi értelmesebbet, hadd nyomja a Carbont..johh, csere ideoda, gyerek gépébe 73GT DDR3. Meg aztán rá pár napra 2x512 DDR400 mert 256MB memóval "kicsit" gyengus így 2008 felé közeledvén. Gyerek örül, megy minden, apuci kevésbé, van pofám az összes alkatrészért (256SD,1GB DDR, 73GT) 20kt felróni a Mennyivel jövök? táblára. Eztán jött a szöveg, hogy 2 részletben tolná ha nem baj (persze hogy nem, munkatárs..), elköszönés. Most már nem vitt haza (pénzt mertem kérni?), busz-vonat-busz, önköltség..
    A 20ast megkaptam ilyen részletekben: 8-5-3-2-2..~2.5 hónap alatt.
    Függöny le, második szín vége.
    ~4 héttel ezelőtt csörög a telefon (na ki az?..), köszönés:
    -SZ@R A GÉP! JAVITSD MEG MERT ELB@SZTAD! Finoman helyretettem (elküldtem a..hívjon ha már tudja kivel beszél). Arcból vissza, sűrű elnézéstek, megdumáltuk hogy 7végén ránézek. Ránéztem (miéééért??), lepucoltam az összes vírust (rendszergazda ismije leszedte a NODot, lassú volt tőle a gép..), jéé, jó a pécé.
    Újabb önköltséges hazautazás, lóvét nem kértem (garanciális szervíz?..).
    Függöny le, harmadik szín vége.
    2 hete csörög a telcsi, kitalálod..: "fel tudnál jönni, valami hibaüzenettel leáll..?"
    Közlöm vele, hogy vasárnap, a többi BPi teendőm után. Búcsúzás.
    Vasárnap ~18h, vége az egész napos beszerzőkörútnak, lábam lerohadt már, de azért becsszó szép szó, felhívom, jöjjön el értem Keresztúrra (tőle ~5km). Erre nekiáll megmagyarázni, hogy mit képzelek, majd ő furikáz engem, meg éjjel csinálom majd a gépét meg még vigyen is haza és egyáltalán hogy lehetek ilyen sz@r szemét alak, hogy ilyenkor jövök..? Mondanom sem kell, egyből elöntötte a f0s az agyam, közöltem vele, hogy a jó édes anyját ugráltassa ingyé és bérmentve az 5 éves sz@rjához, de engem hagyjon parlagon, aloha. Eztán válogatott szépségű SMSek és a hátam mögötti pocskondiázások következtek cégen belül, aminek a vége az lett, hogy ~5 napja közöltem a főnökkel (a sztori ismertetése után), vagy ő megy, vagy én, esetleg ássunk még egy pontalapot a csarnokhoz amibe bebetonozom. Azóta nyugodtan dolgozok...de ha bármikor visszagondolok erre a tajbunkó fajparasztra, összeszorul az öklöm :W

    Tanulság1: Többé nem vállalok ismerősnek/rokonnak semmit. Pénzért sem.
    Tanulság2: Tököm kivan a régi csotrogány gépekkel, kukába az összeset.

    Nem vagyok boltos, szóval ezt mostan csak úgy OFFban, önnyugtatásként..

Új hozzászólás Aktív témák