Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    válasz martonx #84877 üzenetére

    Nem azt írtam le, hogy a véleményem szerint nem nőtt, hanem azt, hogy nem érzem, hogy nőtt volna, de ettől még nőhetett.

    Miért is ne lenne reveláns, ha én pont úgy, mint mások, fel tudok menni Pestre, el tudok intézni mindent, és eddig se volt több idő, mint most? Miért kellene statisztikát gyártani azokkal, akik CSAK csúcsidőben közlekednek, hiszen időre mennek melóba, időre jönnek ki a melóból, másik 700 ezer emberrel egyszerre?

    Végig félreérthetted, ha azt olvastad, hogy én bárhol is állítottam, egészen biztosan nem nőtt a forgalom. Nem állítottam ilyet.
    Csak hogy értsd, egy ilyen szösszenetben mit látok én:

    A hajnal 2 órás példád pont olyan, mint a 16:30-as, aki megteheti, hogy hajnal 2-kor, délelőtt 10-kor, 14 órakor autózik át a városon, annak nem életszerű, hogy direkt beáll xopni valamelyik körútra 16-18 óra között. Ezáltal nem csak hogy ő nem lesz a statisztika része, de még csak az sem érdekli, hogy arra a rétegre leosztott statisztika valójában mit mond, 16-18 óra között hány km/ óra átlaggal lehet haladni a belvárosban. Arra se kaptam választ, (se tőletek, se a statisztikából), hogy a megnövekedett forgalom milyen arányban oszlik el a nap 24 órájából? Ha abból indulunk ki, hogy minden statisztikai csoportban egyenes arányban nőtt a forgalom, akkor a jól autózható 12-14 órás időszak jól autózható marad megnövekedett forgalom esetén is, a rosszul autózható 16-18 órás időszak pedig a forgalomnövekedés előtt is rosszul volt autózható, és most is az.
    A statisztika pont arról szól, hogy egy vizsgált dolog teljes spektruma részekre bontható, és a részek sok esetben nincsenek átfedésben. Lehet pl azt vizsgálni, hogy a penny marketben milyen árváltozáson van túl a tojás, ez pl engem egyáltalán nem érdekel, mert nem járok a penny marketbe. Így aztán amikor esetleg kihoznak egy globál statisztikát, hogy az emberek 99.9999999 %-a fel van háborodva, mert felment a tojás ára a pennyben, én nem azért nem leszek a statisztikában egy +-os adat, mert elégedett vagyok a pennys tojás árával, hanem mert nem érdekel, nem járok oda, nem vagyok célcsoport.
    Na pont ugyanígy igaz ez a csúcsidei autótömegre is, amit még mindig nem tudunk, milyen arányban oszlik meg a globálban meghatározott autószám- növekedés napi 24 órájából, hiszen a napi 2X 2.5 óra esetén jelent csak problémát az úthálózat, az azt követő időszakokban tökéletesen elég a méret és az elosztás... És pont ugyanígy nem tudok azzal mit kezdeni, hogy a vonatok késnek, hogy a buszos rosszul ad vissza, vagy megfertőződsz a buszon, mert előtted beteg ember kapaszkodott a csőbe, ezekben se nem vagyok statisztikai elem, se nem vagyok érdekel, és itt jön a lényeg, azért hidd el, rám is rámszámolják az arányokat, ezek szerint csúnyán nagyot tévedve. :D Na ennyit a statisztikáról. :D

    Érthetően fogalmaztad meg, hogy végig félreértetted azt, amit írtam. :D Így már oké, el tudlak a témában helyezni. ;)

    Amúgy halkan mondom, Pl Los Angeles elég nagy és elég fejlett város, utána lehet olvasni, milyen úthálózattal, és milyen forgalomszervezéssel rendelkezik, mennyire jól vannak kiépítve az utak, ennek ellenére meglepő, de reggel meg este simán állsz odakint a dugóban 1 órát, mindezt másokkal együtt 9!! sávon egy irányban. A Londont körülvevő körgyűrű tök jó, a befelé mutató sugárutak tök jók, mindaddig, amíg nem lesz csúcsidő. Jártam ott, semmivel sem külömb, mint Pest. És igaz ez Párizsra, ott is voltam, a körgyűrűn álltunk közel egy órát, nem számoltam, de 8-10 sávból lett 5-6 sáv, tülekedés, dugó,dugó, dugó, de megnézhetsz bármit, ugyanez igaz lesz akármelyik nálunk sokkal előrébb járó ország legfejlettebb nagyvárosára. Az utakat 50-60-100 éve tervezték. Nem csak most, már 20 éve is telített volt minden. Nincs olyan, hogy minden alkalomra megfelelő infrastruktúra. Nincs rá alkalmas kormány, nincs elég idő, nincs elég pénz, akikkel, amiből ezt meg lehetne valósítani, és ez igaz a világ bármely országára.

    És pont ugyanilyen okból nem működik sehol minden alkalomra megfelelő módon sem a csatornarendszer, sem a villamos hálózat. Floridában épp hurrikánszenzon van, ahogy minden évben augusztus végén. Ennek ellenére ugyanúgy mindent elhordtak a boltokból, üresek a polcok, minden csepp benzint betankoltak, és ismét rengeteg olyan autó van, amit egyszerűen ott hagytak az út szélén, mert kifogyott a benzin. Egy éve is tudták, hogy hurrikán lesz, nem tudtak betenni 5 marmonkannát mondjuk 2 havonta megvéve? Nem tudtak megvenni egy házra való deszkát fél év alatt?

    A bolygó sajnos nem így működik.. :D

    Csak egy apró szösszenet a mindent tudó, igen jól szervezett japánoktól. Itt sírnak, hogy nincs még egy vagon, amit oda lehetne csatolni. Nincs. Oké, de a japánoknak sincs, hogy így közlekednek? Hja, ugye rush hour, szóval csúcsidő. Ők nem tudják másképp? Akkor mi hogy tudnánk? [link]

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák