Új hozzászólás Aktív témák

  • kovaccss

    tag

    válasz #78121280 #101507 üzenetére

    Az Invitel optika kb. 2015 óta bent van a házban, ketten beköttették már. 3-4 év eltelt már, és 150-ről 250 Mb-re változott csak a max. netcsomag, az ár maradt 10e felett a TV+telefonnal. Ennyit tudnak itt felmutatni.

    Azért is lenne jó az optika, mert meg lehet úgy csinálni, hogy a feltöltés ne zavarja a letöltést, ott van erre sávszélesség. Ezért lehet 1000/1000-es csomag, a feltöltés lehet annyi is, mint a letöltés.

    Nem jó az a hozzáállás a Telekom részéről, hogy a kis falvakban, külterületeken, városok külső részein kezdik a koax előtti sima kábelek optikára cserélését. Pont hogy a legnagyobb városok közepén kéne kezdeniük a koax lecserélését, a város széle felé haladva, és így végig a kisebb városok, majd falvak felé haladva. A lakosság nagy része városokban él. Bezzeg Bp-en és a pest megyei városok egy részében már meg tudták csinálni az optikára cserélést. Érdekes, nem?

    Bp-en és Pest megyében van egy kis verseny is a szolgáltatók között, 10+ cég is versenyez, míg Szegeden örülhetek a 2 szolgáltatónak is, akik között alig van különbség a kínálatban és az árban? Nevetséges. Először a panelházakba kötötték be a netet, ma is nagyrészt főleg ilyen részeken van UPC, Digi. Nyilvánvaló hogy az ország nagy részében nincs értelmes konkurenciája a Telekomnak, és kartelleznek a cégek egymással. Ezért van sokszor kb. ugyanaz a szolgáltatás kb. ugyanannyiért. A 3 mobilszolgáltatónál, a 2 legnagyobb ingatlanközvetítő cégnél, stb. is régen bebizonyosodott, hogy egyeztették az áraikat, kartelleztek. Ezért ilyan lassú a Telekom és más cég hálózatfejlesztése, senki sem kényszeríti őket a gyorsabb munkavégzésre. Úgy vannak vele, hogy még mindig sok pénzt beszednek országszerte a gyenge koaxos hálózatukon a TV-re, netre, miért költsenek sokat a haszonból a fejlesztésre?

    Kik és mikor vetnek véget ennek az állapotnak ezeken a területeken, hogy valódi verseny legyen a cégek között? Ha minden így megy tovább, 10+ év kell, hogy az 1-2 év alatt elvégzendő fejlesztéseket megcsinálják. Erre mit akarnak? Még több pénzt kisajtolni az emberekből a koax rendszerrel, ezért lesz ED3.1, ha lesz.

Új hozzászólás Aktív témák