Új hozzászólás Aktív témák

  • Spectrum

    aktív tag

    Egy jólinformált adjon tanácsot, mert nagyon elszánt vagyok ezzel a lassú, tehetetlen céggel szemben. :(((

    Pont két éve van adsl-em, 8mbites csomag, iptv+ipteló. Megrendeléskor azt hazudták, hogy a netből nem vesz el semmit a tv, se a telefon, sőt ki is mondta egyikük, hogy 12 mbites kapcsolat lesz. Persze lófasz sem volt igaz ebből, a kapcsolat 6,8mbit maximum, tvnézés közben 5, ha felvétel is megy akkor 3. Igen, három Megabit, azaz ~350KB/s.

    Nem lepődtem meg amikor megmagyarázták, hogy kolléga hülye volt, szerződésben ezmegaz stb, ez mind-mind oké, nem vagyok síkhülye, tisztában vagyok a technológiai korlátokkal, tudok olvasni és azt is megértem, hogy egy családiházas övezetben nem sürgős fejleszteni.

    Ez egy ADSL2+ vonal, több kilométerre vagyok a dslam-tól, ennyit tud. DE! Másfél éve véletlenül sikerült megtudnom egy műszakistól, hogy létesítettek közelebb egy végpontot, ráadásul akkoriban vezették be a 25mbites csomagot. Legalább kétszer próbáltam váltani, de mindig leráztak, hogy nem lehet mert műszakilag ígyúgy, biztos rosszul tudja a kolléga. Voltam a t-pontban, ott felhívták a műszaki osztályt, azok visszaigazolták, minden sínen, 30 nap múlva legkésőbb lesz gyorsabb netem. Persze nem lett, 6 hét után kellett telefonálni, nekünk, hogy elmondhassák "a vonali adottságok nem megfelelőek". :W

    A szar akkor kezdett kiömleni, amikor most márciusban egy set-top-box csere alkalmával felvilágosított a szerelő, hogy egy utcával arrébb már réges-rég van egy optikai végpont, gyakorlatilag rálátok az ablakból, onnan pedig VDSL hálózat van az egész környéken.
    Telefonon újabb kísérlet, ahol mindent rendben találnak, megint 30nap mire átkötik. Megint nem sikerült, mert a műszaki feltételek nem adottak.

    Utána pár héttel a szomszéd rendelt 5mbites adslt és iptv-t 2 TV-hez. Pár napon belül bekötötték, természetesen vdsl-t, úgy, hogy miközben megy a tv, az 5mbites net 6,5mbittel hasít. 1 oszlop különbséggel, feleannyiért.

    Kifaggattam a szomszédnál a műszakis kollégát, elsírtam a bajomat. Ő nem fogja csak úgy átkötni nekem a vonalat vdsl-re, majd ha kap megbízást. És mégis hogyan kap megbízást, mert eddig 4-5 alkalommal utasítottak el! Hát, be kell jelenteni valamilyen hibát, akkor majd legpasszolják nekik, kijönnek és akkor. Csakhogy épp most volt settopbox cserélve, mit találjak még ki.
    Telefonos ügyfsz: az elég ingerült beszélgetés végén azt javasolta egy hölgy, hogy panaszlevelet kéne írni és akkor majd intézkednek. Persze arra is 30 nap mire válaszolnak.

    1 héttel a 30napos határidő után megint telefonálás: jahát sajnos elutasították a kérelmet(???), mert a vonal nem bírja. 15 percig próbálták lerázni apámat (ugyanis az ő nevén van a net), de sikerült ami eddig még nem: felhívja a helyi műszaki osztályt és megbeszéli velük és visszahív. Tényleg visszahívott, (ez volt az első és utolsó alkalom, hogy a t-home hívott) és megbeszélte a helyi kollégákkal a dolgot, ugyanis csak 2 szabad vdsl-port van már csak, de az egyiket lefoglalta csak nekünk, sőt egy héten belül felhív egy szerelő aki átköti és hoz új vdsl-képes modemet.

    Két hét múlva megkérdeztük, hogy hol a szerelő/modem, mert a szerződés már megjött. "Elutasítva a megrendelés, mert a műszaki feltételek nem adottak." Ekkor egy kisebb üvöltés után az ügyintéző javasolta, hogy írjunk panaszlevelet. Apám elküldte a picsába és kért egy felettest, aki érdemben is tud tenni valamit.
    Mobilszámot kért, és 24 órán belüli visszahívást ígért. Ez volt múlt szerdán, 5-én, azóta természetesen senki sem keresett tőlük.

    Én nagyon közel állok ahhoz, hogy megfogadva a szerelő tanácsát, hibajelenséget produkálok, például rádugom a modemet a 400V-ra, vagy a telefonkábelt a 230-ra. De gondoltam már arra is, hogy a vezetéket az oszlopról egyszerűen levágom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák