Új hozzászólás Aktív témák

  • Callmaster

    tag

    Ahogy azt sejtettem , tegnap megtudtam hogy nemhiába csökkenek az ADSL sebességek mind le- és feltöltés irányában. Nagyrészt azok tapasztalhatják akik a Családi csomagban vannak( elméleti 15Mbit ).
    Műszaki halandzsába nem mennék bele (annyira)de röviden érthetően, az alközpontokban( DSLAM) a portokra rákötött vonalakat belövik az eddigi 6dB illetve 9dB helyett annál magasabbra ( értelemszerűen 10 feletti) értékre.
    Aki eddig esetleg tudta a modemében variálni a sebességet, (SNR módosítása a nagyobb sebesség vagy a stabilabb kapcsolat érdekében) az ezek után Zéró változást fog észrevenni.
    Úgymond Lock-ot kapunk a DSLAM irányából.
    Ergó : zajlanak a frissítések, csak idő kérdése annak aki eddig nem tapasztalt sebesség csökkenést.
    Nyilván lesznek olyanok akiknek elhanyagolható lesz a változás, mivel van elég tartalék a vonalukban és a "központ szerint" csak minimális változtatás szükséges.
    A folyamatot Port szkenneléssel végzik( érthetően Software-s úton).
    A cél az hogy eléggé sok szakadás volt( sok bejelentés) és ezzel a módszerrel próbálják egységesen stabilabbá tenni a vonalakat.
    Sajnos azt kell írjam(jómagam már érintett vagy ebben a témában), hogy ha tetszik ha nem ez van.
    Részemről nem tartom korrektnek hogy akinek nem volt gondja a vonalával és megvolt az elméleti 15 Mbit, azt miért vonták bele ebbe az egészbe.
    Persze nyilván egyszerűbb országos szinten egységesen stabilizálni a kapcsolatokat.

    Megnyugatok mindenkit aki esetleg jelezni szeretné a T felé hogy neki ez nem tetszik, abban az esetben ha 8Mbit megvan nem fognak foglalkozni vele.
    Ha meg 8 alatti megbarátkozhat a gondolattal hogy alacsonyabb csomagba teszik.

Új hozzászólás Aktív témák