Új hozzászólás Aktív témák

  • gab1ka

    aktív tag

    Sziasztok!

    A mai napon kötötték be az 1000/200-as netet optikán.A Huawei HG8245H modemből direktbe fut egy Cat5e kábel a gépembe.Még a szerelő ittlétekor lefuttattam 4-5 speedtestet és egyszer sem sikerült jelentősen 500Mbit fölé sem érni, 480-530 között ingadozik.A szerelő (bácsi) legyintett hogy ez is gyors, majd elment.
    Azonnal jeleztem az ügyfélszolgálaton a gondom, ott a kedves hölgy tájékoztatott hogy "örüljek" ennek is, mivel jellemzően 300Mbitet kapnak a Gigabites csomagra előfizetők (garantált érték ugye), valamint lehetséges hogy a központtól való távolságom is gondot jelenthet.

    Lehetséges optikai hálózaton is gond a távolság? Milyen értékeket kellene látnom?A 200Mbites feltöltés ugyanakkor stabilan megvan, talán egyszer sem mértem 207Mbit alatt.

    Picit tanácstalan vagyok, egy napon nevet ki élőben a szerelő is és az ügyfélszolgálatos is a telefonban,nem ezt kértem, nem erre fizettem elő..nem ezt ígérték.Picit meglep hogy a sávszél nem ugrál mondjuk 300-700 között, hanem viszonylag stabilan 500 körül stagnál.

    (Felajánlott a hölgy még valami vonal kivizsgálást is,amiért nekem kéne fizetnem, természetesen ez szóba sem jöhet, a falfúrkálás előtt méregessék maguknak mielőtt ide ígérik ezt 2 évre, aminek a felét is alig biztosítják)

    Minden ötletre tippre nyitott vagyok, remélem csak valami beállítás lesz a ludas.(nem nyúltam a modem dolgaiba)

    Köszönöm szépen előre is!

Új hozzászólás Aktív témák