Új hozzászólás Aktív témák

  • farkas-j

    őstag

    válasz Breki #19293 üzenetére

    Ahogy előttem írták ez vélhetően nem szolgáltatói probléma, hiszen a másik vételi helyeden nincs probléma a TV-vel, így biztosan a belső lakáshálózatban van a hiba. Ez viszont már a Te tulajdonod, így a javítása is a te kompetenciád.
    Az lenne a legjobb, ha a boxot átvinnéd a másik vételi helyedre és ott kipróbálnád. Ha ott jó, akkor valószínű, hogy a másik helyen a kábel végén lévő dugó a hunyó. Csinálhatsz ellenpróbát is, hogy a jól működő helyről átviszed a box helyére a TV-t és leteszteled, hogy jelentkezik e a hiba.

    Amit még megtehetsz, hogy ellenőrzöd a kábeleidet és a csatlakozókat. Mivel azt írod, hogy a box bemeneténél mozgatva a dugót van olyan állás, hogy nem jelentkezik a hiba, így vagy a kábel végén lévő dugó kötése a hibás, vagy esetleg kitágult a box koax aljzatának a hüvelye. A dugót vagy újraszereled vagy ha préselt akkor levágod és teszel fel egy jó minőségű házilag szerelhetőt. A dugó az pár száz Ft.
    Ha a box koaxaljzatában lévő meleg ponti hüvely van kitágulva, akkor egy keskeny fogóval nagyon óvatosan egy kicsit összébb nyomod. Azért óvatosan, nehogy kiszakítsd belül a forrasztást vagy nehogy nagyon eldeformáld.

    Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

Új hozzászólás Aktív témák