Új hozzászólás Aktív témák

  • vargalex

    Topikgazda

    Üdv mindenkinek!

    Az alábbi kis "előzetes" beszámolónak nincs köze az 1043ND-hez, de azoknak lehet érdekes, akik elégedetlenek a router NAS képességeivel (átviteli sebességre gondolok), de nem akarnak sok pénzt ráfordítani.
    A mai napon megkaptam az ebay-ról rendelt (új, bontatlan, fóliázott) Seagate GoFlex Net kütyümet. Ez egy 1200 MHz-es ARMv5-ös CPU-val rendelkező kis eszköz, amire természetesen Linux (PlugApps, Debian) tehető. Amiért rá esett a választásom, az az, hogy van rajta 2 natív SATA port, ami Seagate GoFlex meghajtókat fogad, de a szabvány SATA csatlakozó miatt 2,5" HDD belehelyezhető. Több eszköz is felmerült (Seagate DockStar, SheevaPlug, PogoPlug, GoFlex Net), de egyrész csak ezen van natív SATA port (a SheevaPlug-nak van eSata-s kivitele is), illetve végül nagyon kedvező volt az ára. Itthon is beszerezhető 21000 Ft környékén, de nekem az USA-ból rendelve postával és az itthon vásárolt USA-EU dugvilla átalakítóval együtt kicsivel 10000 Ft alatt volt.
    Szóval, még csak most kezdtem belakni, de gondoltam, hátha valaki még kedvet kap egy ilyenhez. Eddig még csak ftp olvasási sebességet néztem, szerintem meggyőző (2,5" WD Scorpio Blue 500GB-al):

    Majd ha mindent rendesen beállítottam és van érdeklődés, akkor beszámolok a tapasztalatokról.

    [ Szerkesztve ]

    Alex

Új hozzászólás Aktív témák