Új hozzászólás Aktív témák

  • petya80

    tag

    Sziasztok,

    Szeretném tanácsotokat kérni pár kérdésben mielőtt belevágok az alábbi kalandba és remélhetőleg ez a topic másoknak is segíthet akik hasonló cipőben járnak.

    Alaphelyzet :
    - TP-Link TL-WR81ND router gyári firmware-el
    - "nagy gép" egy 7 éves Intel Celeron 2,8 CPU 1,5GB Ram 320GB IDE HDD - 300W táp
    Arch Linux-al Samba megosztással
    - AC Ryan PlayonHD 2 Mini (7W) médialejátszó egy 500GB külső HDD-vel (Samba/NFS stb.. támogatás)
    - céges HP laptop

    Router-en vezetékkel a nagy gép és a Ryan, laptop wifivel. Nagy gépen sambával megosztva filmek, képek, zene Ryan és win-es laptop látja őket és játssza akár az 1080HD filmeket is, remek. A Ryanben engedélyezve van a samba ezért a rádugott 500GB-os külső HDD-t is látom linux alól másolás,törlés "rátorrentezés" minden ok.

    És akkor el is érkeztünk a lényeghez: torrent. A nagy gép napi 10-15 órát megy, hangos, eszik is rendesen és ezért keresgéltem egy olyan megoldást amivel kiválthatnám a nagy gépet torrent ügyben.

    Először NAS-ban gondolkodtam torrent klienssel, de ott a legolcsóbb is 20 ezer körül van és persze kellene hozzá még egy SATA HDD is. Ez elég költségesnek és feleslegesnek is tűnik.

    Ezután találtam rá az Openwrt-re. Ami ugye nem más mint, egyszerűen megfogalmazva a routerre telepítek egy linux-ot a gyári rendszer helyett és arra egy transmission-cli + daemon - gui és vígan torrentezik nekem max. 5W-ot fogyasztva óránként, akár 24/7-be is.

    És akkor jöjjenek a kérdéseim, kétségeim :
    A firmware lecserélése, telepítés talán nem fog gondot okozni, van 1-2 jó magyar leírás is.
    http://tothszabi.info/2010/05/15/tp-link-tl-wr1043nd-okositas-i
    http://openwrt.tk/

    és persze a hivatalos openwrt oldal routerre szabott wiki-vel :
    http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr841nd

    amit én szeretnék, hogy a router-en lévő transmission töltse és seedelje a torrenteket a Ryan-ra kötött külső HDD-ről. Ez lehtséges-e egyáltalán..

    és itt jön a samba kérdés. Az openwrt-re is tegyek sambát és ott konfigoljak? Vagy nem is kell rá sambát tennem, mert a nagy gép arch linuxán úgyis van. Tehát a lényeg, hogy openwrt-ben pl. mc-ben tudom e majd tallózni a nagy gépet és a ryan-t. Mert ha ezt el tudom érni akkor mehet fel a transmission és nyert ügyem van.

    Nagyon, nagyon megköszönném az építő, segítő válaszokat.

Új hozzászólás Aktív témák