Új hozzászólás Aktív témák

  • Jim76

    aktív tag

    Sziasztok!
    Mindenkinek Boldog Karácsonyt! :)

    Egy ideje a OpenWrt vargalex v1.1.5 verziót használom, amin a legtöbb dolgot (ftp, transmission, dyndns/rdp portforward stb.) be is állítgattam, és prímán működik.

    Két apró problémám van csak
    - a 443-on wan-ból nem érem el a luci-t (névfeloldás rendben, tűzfalon port nyitva/ahogy a vargalex buildben default/ - ping, ssh 2222-n stb. remekül megy)
    folyamatosan, böngészőfüggetlenül tanúsítványhibára hivatkozik, majd, mikor ignorálnám, meg megértettem stb., akkor olyasmi baja lesz, hogy a tanúsítvány csak az otthoni gépemre érvényes, és onnantól a lap nem jeleníthető meg....
    - másik hasonló dolog, a transmission web interface a 9091-en - szintén nem érhető el, és itt nincs tanúsítványhiba se, csak simán nem talál semmit, port szintén nyitva.

    Nem találok az 443-nál se és a 9091-nél se az ftp-hez és a ssh-hoz hasonló (2221,2222) bruteforce port egyedi tűzfalszabályt, tehát mennie kéne elmletileg.

    A környezetről még annyit, hogy a router előtt a Digi féle ZTE optika->tel/rf/ethernet mediakonverter van, ami számomra nem managelhető, de ez a gyári fw-el nem volt gond remote management-nél, tehát arra gondolok, hogy a tűzfalon kéne még hegesztenem valamit estleg, vagy tanúsítványt cserélni talán. (?)

    Minden ötletet megköszönök - ha elszórtan van is válasz már a topicban, elnézést, 2 óra olvasgatás alatt nem találtam rá :)

    There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!

Új hozzászólás Aktív témák