Új hozzászólás Aktív témák

  • Burki

    aktív tag

    Sziasztok!

    Adott egy Huawei HG8245 wifis modem/router, nem tudom mi a ganénak lehet ezt még nevezni, a T-Home optikai netre kötve (muszáj, mert ez osztja a netet, tv-t, telefont, tehát nem kihagyható). Mögé kötve egy TP-Link TL-WR1043ND router. A TP-Link routerem Dynamic IP-re van állítva, a modemből kivezető egyetlen gigabites LAN kivezetést a router egyik LAN portjába kötöttem (nem WAN), így tovább tudom osztani a gigabites hálózatot, így tudom csak használni teljes értékőként a 120 megabites netet, illetve a router wifijére csatlakozom, nem a modemére, mert a TP-link erősebb jelet produkál. Viszont így ugye a TP-link DHCP és egyéb szolgáltatásaitól elesek. Nem is ez a nagyobb probléma, hanem próbálnék valamiféle hálózatot összelőni itthon,hogy a tabletemről el tudjam érni a gépemen tárolt cuccokat.
    Viszont az a probléma merült fel,hogy a TP-link routerre csatlakoztatva a tabot, bepötyögöm a Huawei által kiosztott IP-jét a gépemnek, nem találja meg a hálózaton a laptopom. A Huaweire csatlakozva viszont igen, ezzel viszont csak egy probléma van, olyan harmatos fosgyenge wifi jelet produkál,hogy potyognak a könnyeim.
    Tud valaki segíteni a nyűgömön,hogy hogyan is tunám ezt a problémát megoldani? Nincs valami olyan üzemmódja a TP-link routernek, amivel a Huawei mögött, a TP-linkkel tudnék fix ip-t osztani a gépemnek?
    Szép és jó ez a tréfos szarság,hogy ingyen wifis routert dobálnak az embernek, de olyan halál fölösleges, ráadásul az életemet is csak nehezíti. -.-

    Előre is köszönöm a segítséget

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

Új hozzászólás Aktív témák