Új hozzászólás Aktív témák

  • szajmon

    csendes tag

    Üdv mindenkinek!

    Mindenek előtt ezer hála és köszönet r3pl4y-nek a jó kis serial how-to-ért, és mindenkinek, aki további hasznos infóval építgette a sikerhez vezető utat. :R :R :R

    Tatabányán van egy kis köcsög, aki azzal szórakozik, hogy a nem megfelelően beállított routereket - szerinte - téglásítja. Büszkén beleírja, hogy "Ezt_mar_nem_reseteled!", meg "gagyi","12e Ft kuka", stb... Nos, egy ismerősöm is áldozatául eset a kis görénynek. Azzal szórakozik, hogy egy kiherélt DD-WRT-t tesz fel a routerre, amiből ki van szedve a reset gomb kezelés, és egyéb szoftveres trükkök, pl. 30/30/30 (nem tudom, hogy ennek egyáltalán kell-e működnie, bár ehhez is reset gomb kéne) sem működnek. Emellett létrehoz több nyitott SSID-t, és persze ismeretlen jelszóval látja el az eszközt. No, de sok sóder helyett a lényeg:

    A leírás alapján gond nélkül visszatöltöttem a gyári firmware-t, Még egyszer köszönöm. Talán én is szolgálhatok plusz infóval.

    Először is én egy régi, Siemens CF62-höz használt adatkábelt preparáltam. A kábelen nincs semmilyen típus/modellszám. Így néz ki:

    Először is szétpattintottam a kábelen lévő krumpli burkolatát, és örömmel láttam, hogy egy MAX232-es áramkör figyel benne. Rövid vizsgálat után megállapítottam, hogy konkrétan ez

    a kapcsolás van benne. A soros portos megoldás előnye, hogy nem kell külön driver a kábelhez.
    Itt jegyzem meg, hogy axlfsi rajza úgy, ahogy beszúrta, nagyon nem jó. Az RS232-t kötné a routerhez. Azon a rajzon az IC 9-es és 10-es lába (Ericsson csati 4,5) kell, menjen a routerre plusz a 15-ös (GND). Azaz, a rajzról: zöld vonal, piros vonal, barna vonal nem az rs232-ről megy, hanem az Ericsson csati felé menő vezetékek lesznek azok. konkrétan: az Eri. 4-es pontára menő lesz a zöld vonal, 5-ös pontjára menő lesz a piros vonal, 10-es pontjára menő lesz a barna volnal. A kék és sárga vonalakat sürgősen el kell felejteni. Az USB-ről csak a + és a - kell. A + rendben van, de a - (GND-t) el kell juttatni az IC 15-ös lábához, azaz a panelen egy GND pontra. Az USB csak azért kell, mert egyébként nincs kialakítva a táp a kapcsolásban. (De lehet, hogy egyáltalán nem kell USB. A router negyedik lábát is fel lehet használni erre a célra, és az megy az IC 16-os lábára, azaz a panel + táp pontjára. Ahogy a rajzomon is látható.)

    Vissza az esetemhez:
    Ami lehervasztott, hogy az én PC-men is csak az alaplapon van már soros port. Nem vezettem ki hátra. De van 1-2 kibelezett régebbi gép is. Konkrétan egy olyan gépet használtam, amiből csak a vinyó hiányzott.

    Nem kellett más, csak egy pendrive, amin egy Hiren's BootCD van. Plusz felpakoltam rá a webrevert gyári firmware fájlt (code.bin névvel). A Hiren's-ről bebootolam a mini Win7-et (a mini XP nem ismerte fel a COM portot). A BootCD Network menüjében minden ott van, amire szükség lehet. Putty, TFTPD32. A TFTPD32-vel annyi trükk volt, hogy a TEMP-ből ki kellett másolni az asztalra, majd beállítani. Alapban a Hiren's-en minden program és környezete egy-egy zip-ben van, és futtatáskor a TEMP-be tömöríti ki, majd onnan futtatja. Szóval kitettem az exe-t, meg az ini-t az asztalra, és onnan indítottam. Így be lehetett állítani, hogy a 192.168.0.5-öt rendelje a szolgáltatáshoz.
    (Természetesen, a Mini Win7 indulása után futtatni kellett az "Install harware" vagy valami hasonló nevű parancsikont, illetve beállítani a hálót.)
    Minden egyebet a nagy leírás alapján csináltam.

    Üdv,

    [ Szerkesztve ]

    Ha a hardveraprón PÜ-t küldesz, ird bele, hogy melyik hirdetésre vonatkozik! Kösz.

Új hozzászólás Aktív témák