Új hozzászólás Aktív témák

  • MDanny

    senior tag

    válasz Intruder2k5 #65963 üzenetére

    Igen, ezt sajnos észrevettem.

    Az enyémen 150514-es van és IPv6 kezelési probléma van újracsatlakozásnál, míg ez az alapból 150729-es eszközökön nem probléma. Ezt korábban leírtam a Router gondok topicba, heti újracsatlakozásnál nem kap a router default gateway IP-t, kézi csatlakozással viszont rendben van. Ott az volt a megoldási javaslat, hogy ne használjam az IPv6-ot. (Tudom, nem igazán népszerű az IPv6 használat témája, de bizonyos esetekben szükségem lenne rá. Természetesen nem ez a legnagyobb problémám, de elég körülményes kézzel csatlakozni, ilyenkor általában 4-5 perc múlva sikerül csak a csatlakozás.)
    Az ONT-t közvetlenül a számítógépre csatlakoztatva azonnal csatlakozik, rögtön megvan mindkét IP cím, ki lett próbálva az ONT router üzemmódban is, a szolgáltató részéről nem tapasztalható probléma.

    Ebben a kategóriában ez a router volt a legszimpatikusabb, ráadásul majdnem mindig TP-Linket használtam és a munkám során is mindig ezekkel dolgozom. Azok általában rendben is vannak - a wifis témát leszámítva -, bezzeg a sajáttal gondok vannak. :)
    Sajnos másik routerre nem tudok ismét tizenezer forintot költeni, ráadásul kísérletezésre nem is szeretnék. A garanciális javításra leadás esetét ismerem más esetek kapcsán is (Tesztelve, OK), ezért ezzel nem élnék.

    Nem tudom mi lehet a gond a 150729-essel, amit ma vásárolnék, azon valószínűleg ez lenne. Utóbbi időben vásároltak esetében 5-ből 5-ön ez van, a beszerzés nem egy helyről történt. Volt már, hogy megállt rajta a wifi (látszott a hálózat, de nem lehetett csatlakozni), azonban ez az enyémmel is megesett már legalább háromszor egy éven belül.

    Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoLTE + Vodafone VoLTE), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV

Új hozzászólás Aktív témák