Új hozzászólás Aktív témák

  • szabolcs5757

    csendes tag

    Sziasztok!

    Segítségeteket szeretném kérni.
    Karácsonyra beszereztem egy új Archer C5 (v4) routert, mert megérett a régi Tp-link 1043nd (v1) a cserére. Működik még mindig, csak hát a 2,4 Ghz már nem elégíti ki a családban mindenki igényét.
    Sajnos az új router sem képes 3 szobával arrébb 4 betonfalon keresztül stabilan a wifit átpaszírozni, így arra jutottam, hogy nem dobom a kukába a régi routert, hanem felhasználom jel erősítésre. Nem nagyon értek a routerekhez, de odáig sikerült eljutnom, hogy az adott szobába elvittem UTP kábelen az internetet az Archer C5 routerből. Közvetlenül a kábelt használva maximális sebesség érhető el, viszont amint rádugom a 2. routert (1043nd) a sebesség lecsökken mind kábelen, mind wifin keresztül 9,5-10 Mbps-re.
    Először úgy próbáltam, hogy az 1043nd WAN portjába dugom az ethernet kábelt. Működött is a dolog, de a sebesség az korlátozott volt. Gondoltam valamit nem jól csináltam, így elkezdtem utánolvasni és azt találtam, hogy a LAN portokba kell dugni a kábelt és a DHCP-t kikapcsolni, valamint a LAN menüben az IP adresst valami olyanra kell írni, ami az Archer C5-höz tartozik de kívül esik a tartományon. Így lett az IP adress 192.168.0.2. Meg is csináltam mindent a [leírás] szerint, de a sebesség maradt 9,5-10Mbps körül. Egyébként 60-70 Mpbs körül kéne lennie.
    Tudnátok segíteni, hogyan tudnám megoldani a sebesség problémát a jelenlegi felállással?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák