Új hozzászólás Aktív témák

  • #LittleG

    csendes tag

    Sziasztok!

    Újabb projektet próbálok megvalósítani, ez pedig a Hálózatra kötött hangkártya.

    http://krason.me/solutions/WirelessSoundCard.html

    A gyomrom már kissé összeszorult a jó öreg PulseAudio hallatán, pár éve már kínlódtam vele, sikertelenül... csak akkor másra próbáltam használni.

    A helyzet az, hogy ugye ez a PulseAudio úgy működik könnye(bbe)n, ha a szerver és a kliens is PulseAudio. A probléma ott kezdődik, hogy mivel ez csak Linuxon fut, így a Windowsos gépemre (ami a kliens lenne) nem lehet ezt telepíteni.

    A napokban azonban találtam egy csinos alternatívát, ami a Scream nevű programocska. Egyből megtetszett, mert nem kell külön programból felcsatlakozni a szerverre, hanem beépül a Windowsba, és egyszerűen lehet váltogatni a hangkimeneteket. Ráadásul úgy tűnik, ez lehet megoldás a problémámra, ugyanis az elve az, hogy ez a Scream nevű program elkezdi küldeni a csomagokat a hálózatra, ott pedig egy Scream-re specializálódott PulseAudio szerver veszi fel az adatokat. Tehát tulajdonképpen ez kiváltja a Linuxos gépeken futó PulseAudio klienst a Scream-ra, ami meg Windowson fut.

    https://github.com/duncanthrax/scream

    Tegnap feltelepítettem az összes szükséges csomagokat (pulseaudio-daemon, alsa-lib, libsndfile, alsa-utils, kmod-usb-audio, illetőleg az összes kmod-os csomag, ami az usb port működtetéséhez kell, bár ezt már a nyomtatónál telepítettem). Tehát maga a PulseAudio felkerült a routerre. Sikerült odáig is eljutni, hogy a "lsusb" paranccsal kiadta a router, hogy igen, látja a hangkártyát, szóval már felismeri azt.

    Innentől akadtam el.

    A GitHubon a használati utasítás szerint csak kell egy hálózati sink a szerver részéről, (nem tudom, hogy ennek mi a magyar megfelelője, mert hogy nem mosogató, az tuti :D ), és így összejön a kapcsolat. Hát nekem nem jött össze :DD .

    Az a baj, hogy ez kicsit már meghaladja az én OpenWRT-s tudásomat, nekem kínai ez a leírás. Valami olyasmit sikerült leszűrnöm, hogy akkor most egy módosított PulseAudio-s vevő (receiver) kell a screamhoz, és csak így működik a dolog?

    Ráadásul a vevő felépítéséhez már Makefile van, ami szintén kínai nekem. Az pedig hogy "Just type 'make' to build it" sokat nem mond. (Mi az a make? Parancs? Hova kell beírni? SSh-ra? Make után mit kell írni? Make <makefile helye> ?) És az mi lenne, hogy "Lehet, hogy telepíteni kell a build tools-okat, és a PulseAudio fejlesztői csomagokat"? Nekem ez is kínai.

    Mit gondoltok, végeredményként mi lenne a megoldás? Hogy lehet megoldani, hogy a Scream a windowsos gépemen, és a PulseAudio a routeren együtt tudjanak működni?

    Jobb egy jó terv ma, mint egy kiváló terv holnap! ;)

Új hozzászólás Aktív témák