- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Középpontba kerültek a hibrid autók, alig fogyaszt a BYD újdonsága
- Törvénnyel pörgetné fel az európai zöldtechnológiát az EU
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Zimbabwébe ment a Starlink
- Linux kezdőknek
- Router gondok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Facebook és Messenger
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
albert8
addikt
válasz ch003067 #4058 üzenetére
Én még megnézek 2 csontos dokit meg fórumozok kicsit
pápáEmberXY: van egy másik ismerősöm is ő is pék
de ő csak pár órát dolgozik kora reggel
este is dolgoznak a pékek?[ Szerkesztve ]
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
EmberXY
addikt
válasz albert8 #4060 üzenetére
A pékek is dolgoznak éjjel-nappal...
A pékek általában a fehéráru részlegen vannak, ott csinálják a kenyeret, zsemlét, stb, amit a mi részlegünk gyárt, az előkelesztett és gyorsfagyasztott pékáru, itt nem kifejezetten csak "pékek" melóznak, speciel nekem sincs közöm a pék szakmához.... Nálunk van dagasztó, ő a tésztáért felel, van konyhás, aki a töltelékért, esetleg feltétért felel (ez vagyok én), vannak szalagmunkások, akik a gyártósoron melóznak, és vannak csomagolók, akik a készterméket csomagolják, takarítók, akik folyamatosan takarítanak, mosogatnak, és természetesen a műszakvezető (nálunk ő a dagasztó, szóval azt a posztot is ő látja el).... Ebben a felállásban nálunk jelenleg két üzemben összesen 4 műszak melózik, mindkettőben a nappalos és az éjszakás, gyakorlatilag a termelés 24 órán keresztül megy, csak reggel és este 6-kor váltjuk egymást... Általában pénteken nagytakarítás van, és hétvége szünet, de a hétköznapokon állandóan megy a termelés... Nekem az a dolgom, hogy attól függően, hogy mit termelünk, mindig legyen kész megfelelő mennyiségű töltelék, szóval keverem, mint az állat, emellett alapmasszákat főzök egy nagy főzőüstben....., ha szükséges, vannak olyan töltelékek, amik sokféle alapanyagból vannak, azokkal több macera van, ráadásul a ruhámat is könnyebben kikenem...
A fehéráru részlegnél a pékek, pék cukrászok is melóznak éjjel-nappal, kicsit más az időbeosztásuk, vannak, akik éjjel 2-kor kezdenek, vannak, akik csak reggel, úgy tudom, hogy ők nem 12 órát melóznak, de akkor sem lehet kellemes éjjel 2-kor kezdeni...Up the Irons!
-
DJ WOKKY
addikt
válasz EmberXY #4062 üzenetére
Mikor még a korábbi cégnél dolgoztam, akkor volt egy ismerős. Pékséget vezetett, na ott benézhettünk mi hogy zajlik.
Nagyon nagy "pezsgés" volt mindig.
És valóban eltolódással kezdtek az emberek, bár ott összesen kb. 40 fő dolgozott, ebből 6 szállító, aki természetesen, rakta a ládákba a kenyeret, zsömlét, stb-t, aztán be az autóba és szállított.
Mindig vihettünk meleg, friss kenyeret, zsömlét, kifliit -
koshmar
őstag
Reggelt,
trottyoktrollok!Elállt a hóesés. 25-40 cm. De továbbra is hideg van.
[ Szerkesztve ]
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
albert8
addikt
válasz DJ WOKKY #4066 üzenetére
Nálunk is kb ennyi
DE ma vagyis most amig kiszedtem a garázsajtót addig úg ylefagyott a kezem,hogy alig tudok irni vagy 20 perc mire be tudtam zárniFlickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
F34R
nagyúr
3 órát kint túrtam a havat
-
ch003067
addikt
lol,, 1 fok van, olvad a hó
-
EmberXY
addikt
válasz DJ WOKKY #4063 üzenetére
Nálunk is lehet kajálni, ha nem felejtenek el sütni, elvileg próbasütést többször is lehet csinálni, olyankor mindig van mit enni..
Vannak olyan termékek, amik kelendőbbek, általában a húsos töltelékesek, azokkal jól is lehet lakni...
A fehéráru részlegnél gondolom több kisütött termék van, oda nem szoktunk járni, egyrészt, mert az üzemek között nem lehet átjárni, másrészt ott nagyon meleg van, mert a kemencék egy pár köbméter gázzal rendesen befűtenek..Up the Irons!
-
EmberXY
addikt
válasz DJ WOKKY #4075 üzenetére
Nálunk is rövidnadrág, rövid ujjú póló ott a viselet...
A mi részlegünknél meg elég hűvös van, maximum a főzőüst környékén van meleg, meg a kelesztőben...
A legjobb a sokkolóban, ott megy a gyorsfagyasztás, ott kb -40 fok van, és van néhány darab kb 1 méter átmérőjű légkondi ventilátor, amik generálnak "némi" szelet, amit azok elé betolnak, az egy-két perc alatt csonttá fagy, egyszer bementem egy szál pólóban is, pár másodpercre, hát kiment az álom a szememből..., amúgy oda szigorúan csak bélelt kabátban lehet bemenni, ha szükséges.. (le is csesztek miatta, de nem lett semmi bajom..)
Ugyebár a kelesztőből a kelesztési idő letelte után átviszik a terméket a sokkolóba, az egy érdekes kölcsönhatás, amikor ha több időt töltesz a kelesztőben, ott kb 40-50 fok is lehet, kicsit megizzadsz, aztán a -40 fokba benézel....Up the Irons!
-
EmberXY
addikt
válasz albert8 #4077 üzenetére
Nem annyira vészes, akik ott dolgoznak, azok már megszokták, na meg mindenki kap megfelelő öltözéket a munkájához....
A csomagolók például kabátban melóznak, mert ők már a gyorsfagyasztott terméket csomagolják, és ott hideg van, én meg egy szál pólóban is elvagyok, ha például masszát is főzök, az általában 240 kilót jelent főzetenként, és nem ritka, hogy 4-5 vagy 6 főzet kell egy műszak alatt, ott is van némi fűtés......Up the Irons!
-
DJ WOKKY
addikt
nem ide, sorry.
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
addikt
válasz DJ WOKKY #4079 üzenetére
Vigyázok én magamra, nem kell félteni...
Kollégák is mondták, hogy ez a legfontosabb, hiszen így is több időt töltünk a melóhelyen, mint a családunkkal, a betegség már pláne nem hiányzik senkinek....A kép, amit linkeltél, azmiaz? Ja már semmi...
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
EmberXY
addikt
válasz DJ WOKKY #4082 üzenetére
Jelenleg még egyedülálló vagyok, mindenképpen a munka most még az első, ha már kellőképpen beilleszkedtem, akkor tudok majd egy kicsit jobban szétnézni, pláne most még nem vagyok annyira társasági ember errefelé, hiszen az ismeretségi köröm gyakorlatilag 98 %-a Budapesten maradt, itt meg még egyelőre nem nagyon van időm eljárogatni, a szívem visszahúz egy kicsit a fővárosba, szilveszterkor is, meg januárban is voltam már fent azóta "bandázni", ha minden jól megy, akkor a jövő hétvégét is fent töltöm...
Idővel kialakul ez is..
Érdekes egyébként, hogy a kollégák nagy része munkahelyen belül ismerkedik, rengeteg ilyen kapcsolat van a cégnél (mivel gyakorlatilag életük túlnyomó részét ott töltik... ), egyszer én is megpróbálkoztam ezzel még decemberben, de a csajt két hét után kirúgták, és hazaköltözött, így komolyabb ismeretségre nem volt lehetőség... Ez az én formám, de majd kialakul..Up the Irons!
-
Góliát
senior tag
válasz EmberXY #4083 üzenetére
Az élesztő élő mikroorganizmus, mely folyadékkal érintkezve aktiválódik, és gázokká alakítja a hozzáadott cukrot és a lisztben lévő természetes cukrokat is. A kelesztés alatt a keletkező gázok hatására emelkedik fel a tészta. Ahhoz, hogy az élesztő kívánt hatását kifejtse, optimális körülményeket kell biztosítani: a folyadék ne legyen túl meleg (ez esetben az élesztőgombák elpusztulnak), se túl hideg (ekkor lelassul a kelesztés folyamata). Az optimális hőmérséklet 36 ºC. Kétféle formában vehetünk élesztőt: frissen és szárítottan.
Így készül a bukta.Becsület-Tisztesség-Szeretet
-
EmberXY
addikt
Biztos így van...
A kelesztési idő meg aszerint változik, hogy milyen meleg van a kelesztőben...Nekem szerencsére élesztővel nem kell dolgoznom, helyette viszont sok más alapanyaggal és adalékkal... A kedvencem a sajt aroma, egy az egyben olyan, mintha lábszag lenne, de jó erős...
Up the Irons!
-
EmberXY
addikt
válasz DJ WOKKY #4086 üzenetére
Éltem már itthon is, de akkor Szegedre jártam ált. suliba, szóval ott voltam koleszos, középiskolába itt jártam, de akkor is koleszos voltam, mert akkor még Kiskunmajsán laktunk (itt van az is a környéken), és egyszerűbb volt a kolesz, de a koleszon kívül nem sokfelé jártam, aztán meg 6 évre eltűntem Bp-re....
Akikkel régebben jóban voltam, azoktól is eltávolodtam egy kicsit, ez mindig így van, ha nem tartja az ember sokáig a kapcsolatot valakivel, valakikkel... szóval világ életemben koleszos voltam.......[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
Domxc
senior tag
Jo estet kivanok Magyarorszagrol. (van aki tudja mire celzok, aki meg nem ott a logoszferam)
Mindenkinek megvan a maga véleménye. Csak épp a te véleményed hülyeség!
-
Domxc
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen