Aktív témák

  • marcias

    őstag

    Sziasztok!
    Én is beizzítottam az Ununtu legújabb verzióját, és eddig igencsak tetszik! Hardware felismerés zökkenőmentesen ment, egy dologban nem vagyok biztos, az ATI driver. Ha rámegyek a Systemnél a Driverekre, akkor ott csak a GPU driver jelenik meg, és azt írja, hogy Aktív. Ez így jó? Csak azért, mert ez talán összefüggésben lehet avval, hogy nem tudok rendesen videót lejátszani, mert szaggat (mov-ot és mp4-et próbáltam). Aztán, driver-problémára gyanakodtam, próbáltam feltenni a k-lite kodekcsomagot (annak a linux változatát), de sajnos ezt nem engedélyezte. Milyen lejátszót/kodekcsomagot ajánlotok?

    Egy más jellegű problémám is van, ez a komolyabb. Ugyebár, azt a telepítést választottam, hogy win mellé, és nem hoztam létre külön partíciót, csak az egyik lemezre elszeparáltam neki 15GB helyet. Csakhogy, én szinte minden tartalmamat (filmek, zenék, képek) azon a lemezen tárolok, de nem teszi tallózhatóvá, illetve meg sem jelenik. Látom azt a lemezt, amin a win van (sokra megyek vele), illetve egy fizikailag is különböző lemezt is. Ez a rendszer "fogyatékossága", vagy valahogyan láthatóvá lehet tenni azt a lemezt is, amire telepítettem (illetve, a fennmaradó helyet).

    [OFF]Bár most, közben eszembe jutott egy megoldási lehetőség, de ezt csak akkor tudnám megcsinálni, ha újratelepítem az egész gépet. Leválasztok mindkét OP-rendszernek egy 15GB-os partíciót az egyik lemezből, és akkor elvileg, mindent látnom kell. (nem?)[/OFF]

    [ Szerkesztve ]

    Steam: marcias88

Aktív témák