Aktív témák

  • VaZso

    senior tag

    válasz Rollee #11402 üzenetére

    Az XP telepítő fagyott meg?
    Ubuntut, XP-t vagy mindkettőt akarsz?

    XP-t más gépen telepítve ált. nem egy egyszerű feladat életrekelteni.
    Ha azonos a chipset (ill. IDE vezérlő) a két gépen, akkor elvileg működik. Ezen a nyomon elndulva akár eredményt is el lehet érni (ha rá tudod venni valahogy, hogy szabványos IDE vezérlőt használjon, vagy legalábbis feltegye).
    Emellett XP szerintem alapkiépítésben nem bootol USB-ről, mert nem tölti be a hozzá tartozó meghajtókat időben.

    A Linux előbb el fog indulni USB-ről mint az XP.
    Ha szerencséd van, a Grubon sem kell állítani. Ha minden mást lehúzol, akkor szerintem nem nagyon tud a másik gépen nem működő bejegyzést létrehozni.
    Egyébként csak annyi az eltérés, hogy a (hdx,y) - ahol x és y egy szám, x a merevlemez sorszáma 0-tól, y a boothoz használt partíció sorszáma 1-től -, szóval pl. a (hd1,y) bejegyzéseket ki kell cserélni (hd0,y)-ra a /boot/grub/menu.lst fileban, a második szám nem változik.

    Jester01:
    "Ha jól látom ubuntu initrd-ről indul és uuid alapján mountol"
    A filerendszert valóban uuid alapján mountolja be, de úgy látom, a kernel ill. initrd betöltését (hdx,y) módon kezeli, így ez amolyan félmegoldásnak tűnik, ezt is megcsinálhatnák uuid-vel, hogy ne tudjon bekavarni ilyen helyzetekben...

    Ami elbizonytalanít, hogy a rendszer az USB-t sdx-ként kezeli, az IDE eszközöket hdx-ként, nem tudom, így esetleg az IDE CD bekavarhat-e hd0-ként... vagy azt nem hd-ként teszi be? :F

Aktív témák