Aktív témák

  • Nna, kezdő létemre asszem sikerült megcsinálnom a lehetetlent. :D Gondoltam beírom ide is, mert neten rákeresve nem találtam megoldást, nekem kellett megcsinálni. Végülis sikerült. Remélem nem csináltam hülyeséget. Ha mégis akkor kövezzetek meg! :B

    Arról lenne szó, hogy 9.04-től (Jaunty), nem lehet használni a zárt ATI drivert HD széria előtti kártyák esetén (R5xx és előtte, ide tartozik a becsapós nevű Mobility HD2300 is, ami nekem is van), a xserver-xorg-core 1.6-os verziója miatt - mivel inkompatibilis a 9.4-es Catalyst előtti verziókkal. Mivel 8.10-en (Intrepid) még működtek a HD széria előtti kártyák a zárt fglrx driverrel, akkor eszerint az ott lévő 1.5.2-es verziójú xserver-xorg-core kell nekünk.

    Eképpen downgradeltem a xserver-xorg-core csomagot 1.6-ról 1.5-re:

    1. Átírtam a "/etc/apt/sources.list" fájlban a "jaunty" szavakat "intrepid"-re - így a régebbi 8.10 csomagjait tudtam használni.

    2. Letöröltem a "xorg" nevű csomagot és minden velejáróját.

    3. Újraraktam a "xorg" csomagot (és minden függőségét), amiknél már a "xserver-xorg-core" csomag "legújabb" verziója már 1.5.2 volt - mivel átírtam a sources.list-et.

    4. Zároltam a verzióját a Synaptic-ban - ez nagyon fontos, mert ha upgradel
    1.6-re, akkor elszáll a később feltelepített fglrx!

    5. Felraktam a "xorg-driver-fglrx" csomagot - szintén 8.10 (intrepid) verziót - szerintem ezt se árt zárolni, a "fglrx-amdcccle" és a "fglrx-kernel-source" csomagokkal együtt.

    6. Visszacseréltem a "/etc/apt/sources.list" fájlban a "intrepid" szavakat "jaunty"-ra - így újra a 9.04 csomagjait tudtam használni.

    7. Visszaraktam az "ubuntu-desktop" csomagot (minden függőségével együtt), amit előzőleg a "xorg" csomag magával vitt.

    8. Restart. (bár előtte egy "apt-get check" nem árt)

    9. Ha minden jól ment, akkor elvileg megjelenik a login, és használhatod a zárt ATI drivert Ubuntu 9.04 Jaunty alatt, így van pl élsimítás, PowerPlay, és mindenféle jóság! :D - (ha nem, akkor sötétség/vicces vonalak/fehér képetnyő/stb fogad :( - így a helyreállító konzolon le kell törölni a "xorg-driver-fglrx" csomagot )

    Várom a véleményeket. :R

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Aktív témák