Aktív témák

  • Kendek

    MODERÁTOR

    válasz ntomka #26834 üzenetére

    1. Gondolom ha a felhasználók jogosultságainál a Felhasználói fájlrendszerek csatolása elöl kiveszed a pipát, akkor majd kér jelszót. Bár nem próbáltam.

    2. Ehhez kernelt kell fordítani, amit megfelelően bekonfigurálsz.
    Letöltöd a forrást (Synaptic, gyári kernel), majd kicsomagolod. Belemásolod a jelenleg használt kerneled konfigurációs fájlját, amit a /boot alatt találsz config-2.6.32-XY-generic néven, de úgy, hogy átnevezed .config-gá.
    Kiadod a parancsot, make menuconfig, majd ellépkedsz a Power management and ACPI options -> CPU Frequency scaling -> Default CPUFreq governor -hoz és bejelölöd az Ondemandot alapértelmezettnek.

    Annyit még meg kell tenned, hogy bemész a Kernel hacking-be, és ott a Compile the kernel with debug info elöl kiveszed a pipát. Ha ezt nem teszed meg, akkor GB-os méretű kernelt is kaphatsz, amúgy meg csak pár tíz MB-osat. Megjegyzem, hogy fogalmam sincs még mindig, hogy Ubuntuéknál hogyan tudnak ezzel együtt kis kernelt fordítani, a Debian kernelénél sincsen ez bepipálva...

    Ha megvagy, akkor kiadod a fordításhoz a parancsot, megvárod míg megcsinálja, majd telepítheted is. Ha ezt a kernelt használod, akkor már rögtön Ondemand-on indul a rendszer. :)

    <-ƘƘ->

Aktív témák