Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    az elmúlt 2-3 napban néha meghal tlejesen a rendszerem. nem igazán tudom mitől sajna. a legutóbb gimp-ben egy képrészlet kijelölése után a ctrl+c megnyomásakor hasalt el. ilyenkor visszadob az F1-es tty-re, ahol általában nincs semmi információ, viszont teljesen befagy a rendszer, csak a power gomb hosszú nyomása segít.
    a naplóban találtam egy ilyet, szerintem ez lehet a vonatkozó rész, de ha mondtok jobb tippet, hogy merre keressek hibaüzenetet, akkor megnézem:
    7 22:35:26 frozendawn kernel: [46980.162464] SysRq : HELP : loglevel(0-9) reBoot Crash terminate-all-tasks(E) memory-full-oom-kill(F) kill-all-tasks(I) thaw-filesystems(J) saK show-backtrace-all-active-cpus(L) show-memory-usage(M) nice-all-RT-tasks(N) powerOff show-registers(P) show-all-timers(Q) unRaw Sync show-task-states(T) Unmount force-fb(V) show-blocked-tasks(W) dump-ftrace-buffer(Z)

    először amikor csinálta, akkor azt hittem, hogy a .35-6.9-es kernel (vagy melyik a legújabb a xorg-edgers tárolóban) miatt van, ezért visszatettem az eggyel régebbit (.35-5.6), de azzal is csinálja. az xserver is eleinte 1.8.1 volt fent, de most visszatettem az 1.7.6-ost, és még mindig fennáll a jelenség. egyáltalán nem terhelés mellett, szinte idle a gép. mi lehet az oka?

Aktív témák