Aktív témák

  • ViZion

    félisten

    válasz M.W.H #35435 üzenetére

    Desktopban több módszer is van. Anno a Grub-ot váltotta a Grub2, és elszállt az MBR, Win nem tudta összeszedni magát. Azóta külön HDD-re kerültek, és induláskor F12-vel választottam melyik HDD-t bootolja a gép. Ez extrabiztonságos, de macerás, és 2 HDD kell hozzá.

    Elvileg Win telepítés után kell az Ubuntut telepíteni, és akkor a Grub töltődik először, utána a win rendszertöltő... Mivel ezzel már volt para, ezt kihagytam. Jelenleg SSD-n van az OS, nem akartam Ubuntut a HDD-re, ha van hely SSD-n... így a 3. variációt választottam, Wubi telepítés... Most csináltam először, és nem csalódtam.

    Ezzel a komplett Ubuntu programként kerül fel a windows "alá", persze Ubuntu csinál magának mindent, ami kell, csak meg kell adni mennyi max. helyet foglalhat.
    Ami a lényeg: az első a win rendszertöltő, itt lehet választani az Ubuntut, és utána jön a Grub.

    Tehát ha a Grubbal vmi van, a win rendszertöltőt nem érinti, indul a melós/játszós OS. Ha a grubbal van baj, akkor legrosszabb esetben ubuntu helyreállítás, ami egy win helyreállításnak csak töredéke időben...

    Én javaslom ezt a megoldást, sokkal egyszerűbb, és a win-es loadert tutira nem kavarja be.

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Aktív témák