Aktív témák

  • ngabor2

    nagyúr

    problémám van a virtualbox-szal. feltettem a 4.1-et, az előző rendszerből exportáltam egy beállított vm-et, ide betöltöttem. először fel is állt rendesen, csak az usb-t nem látta, ami érthető, hisz nem volt semmi beállítva. hozzáadtam a felhasználót a virtualbox csoporthoz, megcsináltam azt, amit a help ír (usb csoport, udev rules, fstab), azóta mielőtt felállna a win, dob egy kékhalált, és már újra is bootolt a vm, nem tudom elolvasni, hogy mi a baja.

    leszedtem a módosításokat az fstabból, az udevből és töröltem az usb csoportot (a virtualbox csoportban benn maradtam), de továbbra is kékhalál, újraindítás után is. már az image-et is újraimportáltam, ugyan az.

    másik, talán idegesítőbb probléma: klasszikus ubuntu nézetben natty alatt hiába mondom, hogy kikapcsolás, csak felhasználó-váltásig, újra bejelentkezésig lép ki. a korábbi verziókban szépen kikapcsolta a gépet, ahogy kellett. már végignéztem a teljes rendszerbeállítást, de nem találtam meg, hol lehet rábeszélni, hogy valóban leálljon.

Aktív témák