Aktív témák

  • ko9

    addikt

    Nem tudom hova tehetném fel a kérdést, ezért bepróbálkozok itt, bár nem igazán Ubuntuhoz tartozik a probléma, de láttam, hogy GRUBhoz értő emberek is tevékenykednek itt.
    Szóval: Van egy GPT-re formázott vinyóm (OS X miatt), ami a következő felosztású: EFI - Lion - Win7 - Adat. Utolsó particiót megformáztam Mac alatt, akkor a Windows nem akarta felismerni, mondom semmi baj, PartedMagic-kal leformázom NTFS-re, akkor csak felismeri. Megtörtént a művelet, és itt kezdődtek a problémák.
    Mivel a Win7 nem hajlandó feltelepűlni GPT alapú particionálásra, csak ha UEFI-s az alaplapod ( :U ), ezért úgy oldottam meg, hogy felraktam egy GRUB4DOS-t, amihez csináltam egy win7ldr-t, amit find --set-root --ignore-floppies --ignore-cd /win7ldr-rel bebootoltattam, és ezzel ment a telepités, majd a Win7 inditása is.
    Na miután megcsináltam a formázást, azóta a fenti parancsra Error 15: File not found a válasz. Grub promptnál megpróbáltam simán a find (hd0,0) /win7ldr - erre az eredmény: Error 17: Cannot mount selected partition
    OS X Lion alatt minden rendben, látszódnak a particiók stb.
    Mi lehet a probléma? :F

    Ha nem jó helyre irtam, akkor bocsi, kérlek irányitsatok útba. Köszönöm a segitséget.

    Googleban nézelődtem, mindenhol az volt a probléma, hogy 2 vinyóra telepitették, és a másikon volt a fájlrendszer (hd0,0 volt hd1,0 helyett stb). Nekem egy vinyóm van.

    --------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------

Aktív témák