Aktív témák

  • floatr

    veterán

    válasz hallari #40284 üzenetére

    Ezen a diagramon semmi forradalmi nem látszódik. Leginkább az, hogy a gutsy után megindult egy csökkenés az érdeklődésben, és a mint iránt pedig nőni kezdett a figyelem. Ugyanolyan természetes a dolog, mint a bubi belépésekor, bár az egy kicsit gyorsabban futott fel, és a fedora és debian "rovására" vonta magára a figyelmet.

    Akartam készíteni egy gnome/kde/xfce/unity körképet is, de a "unity" kifejezés nem elég specifikus, máshogy meg nem volt túl releváns.

    Én azt látom, hogy minden változik, ahol ennek a szükségét látják, és vannak emberek, akik képtelenek követni a változást. A bubival régebben is előfordult pl a 9.04-nél h egy rendkívül jó alapot zúztak le egy rosszul előkészített újítással, vagy az apokaliptikus kde4-re váltás, viszont én úgy látom, hogy a unity ezek közül az újítások közül még a kevésbé katasztrofálisak közé tartozik, és ahogy a kolléga is mondja, az elégedetlenek nyilván hangosabbak. Szvsz ami igazán katasztrofális itt, és máshol is, az még mindig a hw-gyártók hozzáállása.

    (#40286) Nowhereman
    [link]

    (#40303) n00n
    [link]
    Amúgy nem kell felvenni, amit mond, mert állandóan károg, miközben jóformán a canonical az egyetlen olyan cég, akik valóban felhasználóközpontúvá akarják formálni a rendszert. Ehhez kell egy kis megvezetés, de aki azt állítja, hogy elveszik a választási lehetőséget, és gúzsba köti a felhasználó kezét, az vagy hazudik, vagy vak, vagy csak szimplán olvasni nem tud, vagy elmeroggyant. Legjobb érv mostanában az, hogy az oneiric-féle unity még kevésbé konfigurálható, miközben fogalma sincsen róla ezeknek az embereknek, hogy mindezt a nihilt a gnome3-tól örökli. No mennek futnak gyorsan egy másik disztróhoz, gnome shell tyűdejó, aztán ott is belefutnak a pofonba, meg sok másikba, ami ennél a szutyok bubinál már megoldott. De az van, hogy itt (is) sujkolja a mondásait, még ha tételesen is cáfolsz minden blődséget.

Aktív témák