Aktív témák

  • ViZion

    félisten

    válasz rybank #46452 üzenetére

    Lubuntu nem az én gépemen van, így ezt nem tudom.
    De Ubuntut az openSUSE símán állva hagyja. Iszonyat gyors, gyakorlatilag az nyílik amire kattintok. Leálláskor sem kell várni, elszalad vmi szöveg (gondolom a leállított folyamatok listája), kész. Ubuntu még lefőz egy kávét, és ha az ATI driver is úgy akarja, akkor ~1 perc alatt áll le... Ami nagyon szimpatikus, h ott van minden, lehet állítgatni, mint anno a 10.10-nél (pl. induló progik), Shell extensionokat lehet letölteni, működnek szépen.
    A telepítője viszont Ubuntunak sokkal jobb, openSUSE telepítéskori partícionálója katasztrófa és egy durva tréfa ocsmány keveréke, átlag-user itt feladná...
    Amúgy is amit adnak (már Ubi 12.04-ben is) a GParted helyett egy gagyi...
    oS-en GPartednek nem elég a root jog :F másik parancsal kell indítani, hogy tudjon buherálni, de ennyit megér.
    Amúgy teljesen rendben van, még pár dolog hiányzik: SSD optimalizálás, HDD felcsatolás, pár program... Néztem Fedorát is, hát ugyan az, csak másik a háttér, meg nincs Yast, de amúgy még tán' a programok is dettó egyformák. Pörgős mindkettő.
    Shuttleworth megbánja még, hogy nem Gnome Shell-t használ... főleg így, hogy kvázi elhatárolódtak még a KDE-től...ez már Distrowatch-on is látszik, sokan elhagyták az Ubuntut.

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Aktív témák