Aktív témák

  • ViZion

    félisten

    válasz God Vazzeg #47113 üzenetére

    na, látom Te is ott tartasz, mint én :)
    Zorin, Mint 12 Gnome, esetleg Lubuntu? pénzfeldobás lesz ebből.
    Zorin:
    + compiz out of the box, a régi szép 10.10 időket juttatja eszembe. A skin win-szerű, mivel nem csak én használom így könnyebb a helyzet. ATI VGA, flash, meg minden megy frankón. Szoftverbolt 1:1-ben ubuntu. Rengeteg beállítási lehetőség, átlátható, stb.
    nem 3.* kernel, dist-upgrade "hivatalosan" csak backup, reinstall, mentés visszatöltés kombóval működik, ami több idő -bár neten van aki 3.2 kernellel tolja, és nincs hiba, de hiszem ha műxik. További negatívum a gagyi "startmenü" ikon, és az indicator applet nem lesz transzparens, de ezek apróságok. Amibe belefutottam, arra a zorin fórumon már volt megoldás.
    Ha lesz frissítés, amihez nem kell ennyit nyűglődni, és javítják az ilyen-olyan bugokat, akkor az egyik legegyszerűbben testreszabható, és leglátványosabb linux lehet.

    Lubuntu:
    egyszerű, gyors, majdnem szép is, de ehhez hegesztgetni kell. Mivel főleg Gnome progikat használtam, így már a fél Ubuntut letöltöttem alá :D 3.akárhanyas kernelje van, biztos jó :)
    Pár progit raktam csak fel, beállítások rendben vannak, viszont a szoftverbolt meg sem közelíti az Ubuntuét -nem tudom miért. Leírások nem jelennek meg, lassú is, pedig az Ubié se gyors.

    Mint 12 Gnome:
    Gnome Shell bejövős volt eddig is. Itt kicsit fura, hogy akárhova mozdítom az egeret valami menü, panel vagy bizbasz felugrik :) Még csak tegnap néztem LiveUSB-vel, de sztem Lubuntu helyére felrakom, ennyi csicsa kell. :U Utána meg kipofozom... és azt az ősöreg Firefox lecserélésével kezdem. Ilyen gagyi FF-et rárakni... ezek betegek. Jó az ikon téma, érthető minden, beállítások nagy része Ubuntuból ismerős. friss kernel, jönnek majd frissítések, van support, fórum, stb. Nem véletlenül előzi meg az Ubuntut jó ideje, Space Markék félhetnek tőle ;] .

    Ez a véleményem, lehet kiegészíteni, kritizálni, de nekem kb. ez jött le eddig. :D

    [ Szerkesztve ]

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Aktív témák