Aktív témák

  • ViZion

    félisten

    válasz Sweet Lou 6 #47411 üzenetére

    Nyugalom fiatalok! Vizion bácsi má' két hete írja a cikket, ~2-3 hónapja disztrókat próbálgatok. Ami eddíg lejött: Zorin nagyon baráti, akinek a 10.10 compizos dolgok bejöttek, de lusta keresgélni csak használná annak legjobb. Debian alapokon a "mindent egyben" a Linux Mint DVD változat - nálam maradt volna, de az Ubuntu archivesről nem tudott frissíteni. Ez másnál is jelentkezett, megoldást nem találtam. Remélhetőleg egyszercsak "leválik" Ubunturól, és vele egyenértékűként létezik majd tovább.
    Aki nem riad vissza az RPM-től, annak Mageia, openSUSE ajánlható. Mindkettő rengeteg progival, jó támogatás, "emberbarát" kezelés. openSUSE volt régebben is nekem, sajna főleg KDE-hez vannak leírások, így mennie kellett. Ja, meg a parancsok: gksu helyett gnomesu, KDE felületnél kdesu, meg ilyesmik. Szerintem ez szimpla marhaság, de ők tudják. openSUSE illetve a SuSE csomagkezelése legendás, meg tudom erősíteni, hogy az eddig kipróbált disztrók közül ez a legjobb, természetesen a synaptic is nagyon jó, de a Yast köröket ver rá.
    Jelenleg nálam Fedora fut, Gnome Shellel. Aki nem ijed meg a viszonylag puritán, de nagyon jól legózható rendszertől, annak ez kell. Atom gyors, kis méretű, friss - ennek a hátránya, h a kernel már frissült, zárt driver meg nincs még hozzá, de kárpótlásul a nyíltal is tökéletes. Sebessége kiemelkedő, minden "ott van", nem megjelenik vagy ilyesmi... Persze ez a monstre progikra nem állja. Minden van hozzá, ami kell. A Gnome Shell (ez az alapértelmezett, érdemes ezt használni) bugyutaságaira is vannak extensionok, szépen felturbózható. Sajnos Compiz nincs. Akinek nem bejövő a Gnome Shell, annak van egy halom Spin, de kevesebb dokumentációval.

    Cikk hamarosan, kis türelmet kérek, elég nagy fába hasítottam, nem lesz alapos, de még így is terjedelmes... korrektúra és kb. 1 oldal megírása van még hátra. :R

    [ Szerkesztve ]

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Aktív témák