Aktív témák

  • #40553216

    törölt tag

    válasz Wolfskin #9109 üzenetére

    most esett csak le, mi a bajod a cd/dvd-tool-szal. akkor látsz majd itt bármi kiírható file-t, ha már előzőleg kijelölted lemezre írásra: akár egérrel megfogod, és rádobod az íróban lévő cd/dvd-lemezre. "köszi a segítséget, de részemről továbbra sem tartom felhasználóbarátnak a linuxot. sőt!">ez és a hasonló mondataid eszembe juttattak egy történetet, ami lehetne urban legend, ha nem magam láttam volna:
    Japán turisták felszálltak a villamosra Bp-n. Jegy elő, be a jegykezelőbe, és várták, hogy történjen valami. Mivel nem történt, és - gondolom - már voltak ilyen irányú tapasztalataik, kivették a jegyet, és újra próbálkoztak, többször is. Mivel így sem sikerült érvényesíteni, tanácstalanul néztek körbe. Segítséget valószínűleg a magyar nyelvtudás hiánya miatt nem kértek. De szerencséjük volt, egy jólelkű fiatalember megszánta őket, és segített. Odament, becsúsztatta a jegyet, és lehúzta azt a nagy fekete izét, amibe a jegyet kell dugni. Nagy kattanás, és a jegy már kezelve is volt. A japók meg nézte, mint öcsi a moziban, és hálálkodtak, jó szokásuk szerint. Szóval ők addig a modern, automata lyukasztóval találkoztak, és azt várták. A párhuzam NEM az - általad valamilyen szinten működtetett - Windows "modernségéről" és a Linuxok - itt az Ubuntu Linux - "elmaradottságáról" szól, hanem arra akart volna rámutatni, hogy:
    1. nem minden működik úgy a Linuxokon, mint a Windowsban - szerencsére!
    Légyszi, próbáld végig, ezek közül mennyi működik DOS-ban:
    [link]
    ha esetleg találsz olyant, ami nem működik, akkor írj egy levelet Bill Gates-nek, hogy milyen bénajoe! Köszi
    2. ha valamit nem értesz, olvass dokumentumokat. ha még mindig nem érted, kérdezz, ahogy ezt már többször is helyesen tetted, ne hirtelenkedve jelentsél ki butaságokat.

Aktív témák