Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz Toth_Jani #133209 üzenetére

    Cisco már nem gyárt kábelmodemeket. Egy ideje csak hgw azaz wifis modemet adnak mert sok hibabejelentésnél utólag kiderült, hogy a 100Mbites routerek miatt nem volt meg a kínált letöltési sebesség.

    Ebből az derül ki, hogy azért nem is ad a Voda, meg a UPC is azért vezette ki a Cisco kábelmodemeket, mert a userek a 100 megabites routereiken keresztül következtettek arra, hogy a Cisco modemek nagyobb sebességre nem képesek. Holott ez nem igaz.

    A kínált letöltési sebesség egyértelműen elsősorban a kábelmodemtől függ, ha feltesszük, hogy egyébként a kapcsolat egyéb technikai paraméterei rendben vannak, kábelezés, csillapítók stb..

    De ha arra hivatkozva mondják szarnak a netet, hogy nem megy 94 megabit fölé, akkor nem a modem szar, hanem a user nem ért hozzá. Erre nem a kivezetés a megoldás, hanem a saját eszköz cseréje. De a szolgáltató szemében a saját eszköz mindig is mumus volt, mert náluk az a kiindulópont, hogy a saját eszköz csakis megbízhatatlan lehet.

    Én már azon is csodálkozom, hogy a Cisco EPC3208 és EPC3212-es korszakban hajlandóak voltak az emberek egyáltalán routert venni. Mondjuk nem is nagyon volt más lehetőségük, mivel ezeknek csak 1 db LAN portja van.

    Másrészt ezek nemcsak azért lettek kivezetve, mert az előfizetők sóherek vagy lusták voltak újabb routereket venni, hanem eleve 15 voltos 1 amperes, folyamatos működés közben tűzforró tápok is jártak hozzájuk. Ezek kb. 1-2 évente tönkrementek, aztán a sóher előfizetők egy-egy tönkrement táp kapcsán megint a UPC-től várták a csodát, a UPC meg egy idő után fosott az egészre, értsd nem adtak újabb tápot készlethiányra meg más baromságokra hivatkozva és azon címen cseréltettek modemet, hogy biztos az ment tönkre (ami nyilván nem igaz, mert főleg a gagyi tápok miatt tűnt úgy, hogy tönkrementek), holott ha a user vett volna magának megfelelő tápot, akkor évekig is elketyegtek volna még a Cisco modemek.
    A sebességemelés újabb ürügy volt e megbízható modemek "kifingatására".

    Szóval nyújtsa fel a kezét, akinek még EPC3212-je van és működik! Jelen! Nem is nagyon érzékelek semmit abból, amit itt egyesek netes hibák kapcsán irkálnak. Nálam nincsenek nehezen betöltődő oldalak, nincsenek kiugró pingek, szakadozó kapcsolat, nem működő torrent, rosszabb esetben kifejezetten rossz letöltési sebességek stb.. mittomén mikre szoktak még itt hivatkozni.

Új hozzászólás Aktív témák