Új hozzászólás Aktív témák

  • M@trixfan

    addikt

    Sziasztok!

    Azzal a problémával voltunk bent a UPC-nél, hogy néhány csatorna képe és hangja időnként szétesik. Glitch-cselt, prellegett, ki hogy ismeri. A legnagyobb baj az, hogy tönkreteszi a TV hangszóróját. Mondták ez jelerősség probléma lesz. Azt mondjuk álmomban sem gondoltam volna, hogy nem IP alapon jön az egész, hanem ugyanúgy több sávon érkeznek a digitális csatornák, kitéve ezáltal a rendszert az analóg körülményeknek. Amúgy is elég gagyi egyébként ez a UPC box, a telekomos IP TV havermnál sokkal jobb.

    Kijött egy kolléga, felnyitotta kint a dobozt, mért ott, mért a beállásnál és az osztásnál. Azt rögtön mondta, hogy kellene kábelt cserélni, mert vékony. Egy kis diagnosztikai eszközzel dolgozott aminek volt hűtése és azzal mért, állított valamit. Nagyon sietett, bár mivel korrekt volt, ez akkor nem tűnt fel csak utána. Megkértük a kábel cseréjét, amit felvitt a rendszerbe tabletről, bekapcsolta a tévét, majd elsietett.

    Itt jön a lényeg! Bekapcsoláskor nekem is és apámnak is azonnal feltűnt, hogy a képminőség jelentősen romlott. Projektoros, kalibrálós szemmel az ilyesmit azonnal észrevenni, főleg egy referencia minőségű panelen. Megszűnt a glitch, de olyan a HD kép mintha valami gyengébb minőségű VBR codec-re állította volna át a rendszert. A csatornák logóján lehet a legjobban látni a modulációt. A mozgások kontúrosak lettek, a panel azonnal kidobta a tömörítési hibákat is a képen.

    Szerintetek mi történt, mit csináljunk most? Bent korrekt volt a srác a Mammutban és a kiszálló kolléga is illedelmes volt, stb... Viszont így ez gyakorlailag átverés, ezért biztosan nem fogunk fizetni ha így marad. Nem akarok rögtön asztalt borogatni ha van valami rendes megoldás. Esetleg mellédughatott valamit kint a dobozban? A kis ventis kütyüvel levehette a minőséget, vagy az csak egy széles spektrumú teszter?

    A kábelmodemen egyébként ilyen értékek vannak:

    Downstream: Signal to Noise Ratio 35 dB
    Power Level 5 dBmV
    Upstream: Power Level 42 dBmV

    twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

Új hozzászólás Aktív témák