Új hozzászólás Aktív témák

  • raven12

    senior tag

    Sziasztok!

    Nemrég megkaptuk a Conncet Box nevezetű csodát a 120-as csomaghoz (eddig 30-as csomagunk és a fekete WiFree-s router volt), de borzalmas.
    Először a laptopomra nem is tudtam netet varázsolni, majd beállítottam manuális csatornát és külön 2.4/5GHz-es hálózat nevet, úgy már tudtam 2.4GHz-esre csatlakozni és működik is.
    A jelerősségek nevetségesek, modemként átviszi a 120/10-et, de a router mellett wifi-ről 54/10-et mértem, szomszéd szobából vékony falon keresztül 20-40/10 között ingadozik.

    Egyrészt van valami összegyűjtött tanácshalmaz a bekonfigurálásához, hogy stabilabb legyen, vagy tudtok tanácsokat adni?
    Másrészt átállítva modem módra próbáltam egy viszonylag drága TP-Link routerból szórni inkább a jelet, de nem sikerült működésre bírnom. Erre van valahol leírás, hogy mikre kell odafigyelni?
    Harmadrészt ha elkezdek panaszkodni a UPC-nek, hogy valamit csináljanak, akkor számíthatok javulásra (minőségi tanácsok, esetleg connect box csere)?
    Az albérletembe is most húzták be a 240-es UPC fiberpower-t connect box-szal, de ott gyönyörű stabil eddig és mindig 210-230mbps között mérek.

    Köszönöm szépen előre is a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák