Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    válasz adamos0606 #76409 üzenetére

    Csak azt nem értem, hogy miért a UPC topicba teszed fel a kérdést. Wifi topic is akad, amely kifejezetten ezzel foglalkozik.

    Személyes véleményem: a Wifi arra való, hogy a mobiltelefonod, esetleg böngészésre a laptopod internetkapcsolatát megoldja. Függően attól milyen környéken élsz, simán lehet akár több tucat Wifi eszköz aktív a használt frekvenciákon, és a ha tudod hogy működik a Wifi (alias IEEE 802.11 vezeték nélküli adatátviteli szabvány), akkor tisztába kell lenned azzal, mit is jelent ez. Röviden: azt, hogy nem lesz folyamatos és állandóan stabil jelfolyam. Ez sajna ilyen. Én vidéken élek, de a 2.4Ghz-es tartományokon is tucatnyi eszközt látok, illetve újabban már az 5Ghz-es tartományokban is jó széles spektrumokban "szórnak" (köszönjük UPC Wi-Free).

    Pont most oldom meg a lakás egyik végéből a másikba a 10Gbit-es hálózatot, igen, lehet szívni vele, de cserébe biztos és stabil kapcsolatot nyújt. Ellenben folyamatosan találkozom azokkal a zseniális eszközökkel, amikkel a Wifi hálózatot próbálják "erősíteni". Az esetek jó részében inkább csak feleslegesen dobják ki a pénzt a drótnélküli "megoldásokra"....

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák