Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Werkly #3848 üzenetére

    Az ismeretlen lemez arra is utalhat, hogy nem tudsz lemezt írni, vagy rosszul csinálod. Ez régen szégyen volt ma már nem az :R
    A tippem: Lezárt lemezt tudnak csak az asztaliak lejátszani. Ez biztos és szinte minden asztalira igaz. Ha nincs a lemez lezárva, akkor ismeretlen lemez üzenetek a leggyakoribb hibaüzenetek.

    Kivétel az asztali DVD írók, azok tudtak lezáratlan lemezekkel dolgozni, hiszen pont az volt a lényeg, hogy mindig lehessen hozzáírni, amíg be nem telik a lemez. De neked nem az van, én is csak stúdiókban használtam ilyeneket régen.

    Írási típusok: TAO, SAO, lezárással, vagy DAO, ami általában alapba lezár. Programfüggő, hogy ez nálad miképp jelentkezik. Milyen programmal írod a lemezt?

    Régen mindenki tudott így vagy úgy lemezt írni, anélkül nem lehetett létezni. De mára már ez a tudás eltűnőben van. A topikok kihaltak, rendes lemezt meg már jó ideje alig kapni. Írókat meg már régóta nem árulnak... normálisat, így ma már inkább használtakat vesznek, akiknek normális író kell.

    További megjegyzés, hogy max 8x írjad meg a lemezt. Főleg DVD-R (maximális kompatibilitás miatt) De a lemez típusától függően akár 4x,6x írás is célszerű lehet.

    [ Szerkesztve ]

    Meliora sunt bono inimica

Új hozzászólás Aktív témák