Új hozzászólás Aktív témák

  • cyadam83

    csendes tag

    Sziasztok!

    :Y

    :W
    A mai napon az én gépemen is dolgozott a Police pontosabban:
    "Magyar Rendőrség Osztály Elleni Kiberbűnözés osztálya blokkolta a gépem" :C
    Című vírus.

    Előzmények:
    A gépemen Windows 8 van telepítve.
    Az ESET SMART SECURITY próbaverzióját használtam, amelynek próbaideje TEGNAP este épp lejárt. A gépem jelezte, hogy épp nincs védelmem. Az ESETET eltávolítottam a gépemről. Pontosabban szólva kétszer is próbáltam eltávolítani, de az uninstalláció előtt a szoftver rákérdez, miért szeretném letelepíteni. Én első két próbálkozásként azt az opciót választottam, hogy csak kipróbáltam a szoftvert. A szoftver eltávolítása mindkét esetben hibaüzenettel állt meg. Majd a gép újraindítását követően az EGYÉB okot jelöltem meg. Így már sikerült levennem az esetet a gépemről csont nélkül.
    Ezt követően nem telepítettem védelmet, a Windows Defendert aktiváltam, és frissítettem a verzióját. A neten azt írták, az is jó Windows 8 esetében. :)) Gondoltam ideiglenesen kipróbálom, majd meglátjuk. A Defenderrel egy gyors vizsgálatot végeztem a gépemen, majd ezt követően néhány órát neteztem. Tegnap gyanús volt, hogy indokolatlanul sokat dolgozik a winchester a laptopomon.

    Jelenség:
    Majd megjelent a Magyar Rendőrség..... kép a gépemen. 25000Ft- 48 órán belüli fizetését követelve. Amikor a gépem "Blokkolva" volt, a defender kiabált, de inkább elolvastam a blokkolós szöveget. Kapásból nem mertem a defenderrel manipulálni. (Elolvasást követően már igen.)
    Kijelentkezést, újraindítást követően a WINDOWS DEFENDERREL teljes vizsgálatot végeztem.
    Reveton!lnk nevű trójait talált. Két talán hasonló nevű trójait karanténba helyezett. Ezeknek nem tudom a pontos nevét, mert első felindulásomban töröltem őket a karanténból.

    Következtetés:
    Mi a véleményetek a továbbiakat illetően, mit csináljak? (Nem feltétlenül szeretném újratelepíteni a gépemet.)
    A gépet most tudom használni, nincs jele a vírus működésének, a gépem nincs "blokkolva" :C
    Megúsztam volna ennyivel ezt a kis kalandot?

    Előre is köszönöm a segítséget.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák