Új hozzászólás Aktív témák

  • A_ScHuLcZ

    addikt

    Sziasztok,

    Régi, évek óta fiókban pihenő diszkekről szeretném leszedni az adatokat, viszont nem szeretnék közben beszívni egy vírust, ami esetleg kihatással lehet az itthoni rendszerre.

    A winyókon NTFS fájlrendszer található, némelyik még ATA-s diszk, tényleg régiek. :)

    Van egy Ubuntu-s fizikai gépem, ami használható erre a célra, már csak a módszert kell kitalálni. Első körben arra gondoltam, hogy felteszek egy Kaspersky-t, egyesével csatlakoztatom a diszkeket, és miután lefutott az ellenőrzés, felmásolom a tartalmat a NAS-ra, aztán jön a következő. No de, habár a tesztek alapján jelenleg a Kaspersky a leghatékonyabb, nem biztos, hogy mindent megtalál, lehetséges, hogy kellene még mást is futtatnom? (az előző hozzászólásban szereplő 1x1 módszer tuti biztos, de a szakállam is kinő, mire ezt végigjátszom 15-20 diszken, és nem biztos, hogy indokolt)
    Kaspersky mellett mit érdemes még lefuttatni?

    Másik módszer, hogy beteszem az Ubuntu-s gépbe a két elfekvőben lévő 2TB-os diszkemet, majd az archiválandó diszkeket cserélgetve az összes adatot felmásolom ezekre, és a végén a 2TB-os lemezekre futtatok egy átfogó ellenőrzést, mielőtt a NAS-ra kerülnek.

    Megj: A diszkek legalább 2, inkább 3 éve offline vannak, tehát zero-day kategóriájú sérülékenységekkel itt biztosan nem fogok találkozni.

    [ Szerkesztve ]

    "I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

Új hozzászólás Aktív témák