Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Joshi #33521 üzenetére

    Ezek szerint neked sincs örök érvényű és mindent átfogó tapasztalatod. :P

    Passzív radiátorral, én ha bármit is dinamikusan szabályozhatnék, akkor az a pumpa sebessége lehetne. Az eddigi tapasztalat alapján pedig leginkább a VGA VRM hőfokon látszik meg, ha feltekerem lötypölgetésről csobogtatásra, bár egy tuningolt és szintetikus teszttel felfűtött CPU hőfokain is meglátszik némileg a két véglet.

    A másik pedig, hogy a vízhőmérséklet mindig viszonylag lassan és keveset változik, így szerintem aktív rendszerekben is lehet értelme szabályozni a pumpát. Pontosabban első körben azt kezdeném el szabályozni és csak másodlagosan a ventilátorokat. A hirtelen terhelésváltozásra a CPU, GPU, VRM, stb mérhető hardware-komponens hőfokok alapján reagáltatnám a pumpát (ezt sohasem állítanám le teljesen, de nyugalmi állapotban épp csak hogy noszogassa a vizet, míg ha nagyon megugranak a hőfokok, akkor csobogtassa meg rendesen), a vízhőmérséklet függvényében pedig elindulnának (ez esetben 0 RPM nyugalmi állapotból, nem lassú forgásból) a ventilátorok is, de utóbbira érdemes lenne inkább egy vízhő-szobahő különbséget nézni, mert abból derül ki, hogy van-e értelme zúgni/susogni.

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák