Új hozzászólás Aktív témák

  • TESCO-Zsömle

    félisten

    válasz abridabri #42139 üzenetére

    Elsősorban a hatásfok és a biztonság növelése. Ha a CPU-n és esetleg a hozzá tartozó VRM-en kívül mást nem hűtesz, akkor még elég is lenne az említett vezérlés, de ha bármi más is van a körben, akkor már ugrik a dolog és az egyetlen közös pont a víz hőfoka.

    De egy komplex vezérlésnek mindent figyelembe kell vennie, ezzel maximalizálható csak a hatásfok. Programozott hiszterézis, terheléskövető szabályozás, rendszerfigyelés. Nem állítom, hogy a 60 ezres Aquaero a csúcs, mert sok dolog van, amire az se képes, de az emberek 99%-át nem érinti, mint ahogy a hatásfok kérdése sem igazán hatja meg őket, ha hűtésről van szó. Méretezzük túl és jól van az úgy. Bigger is better. Aquaero az a csúcs, amit a halandó polgárnak még megérheti beszerezni.

    Egyébként nincs ezzel semmi baj. Ez is olyan, mint a relativitás-elmélet meg a kvantum-fizika. Aki nem érti, az képtelen felfogni. Rengeteg dolog van, amit én is képtelen vagyok felfogni. Mindnyájunknak megvannak a maga korlátai.

    (#42142) proci985: Igazából az sem olyan gáz. Hagyni kell a 13/20-as csöveket és vinni vmi egyszerűbbet, esetleg bizonyos szakaszokon merev csövezést alkalmazni, és máris minden egyszerűbb. 10m-es rézcső ellenállása lófütty, a csend miatti alacsony tömegárammal még inkább, hajlítani se gáz, de idomokkal is könnyen megoldható, sima lágyforrasztás, nem az ördög műve, sima 10-es csőhöz meg még fitting se kell, csak ráhúzod és bilincs vagy kötegelő. Talán nem a legesztétikusabb, bár festék van a boltban, smigli is, ha akad multigép a fölös cin-t is le tudod szedni az idomok tövéről, szóval bármi lehetséges.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    A legtökéletesebb megoldás egy 3 körös rendszer lenne, amik összeköttetésben vannak egymással és egy komplex vezérlés, mely a hűtött komponensek hőmérséklete és a vízhőfokok alapján szabályozza a hűtést végző egységek teljesítményét, illetve a hűtőkörök közti hőáramlást. Mindezt megfejelve felügyeleti szervvel, ami ellenőrzi a fluktuációkat, a rendszer egészében.

    FTR:
    Kör1 - "Meleg kör" - VGA-k, 55°C-os víz.
    Kör2 - "Közép kör" - CPU, 40°C-os víz.
    Kör3 - "Hideg kör" - Kis teljesítményű komponensek, HDD-k, SSD-k, stb. 30°C alatti víz.

    Legutolsóhoz klimatizált helység kell, max 25°C-os hőmérséklettel.

    [ Szerkesztve ]

    Sub-Dungeoneer lvl -57

Új hozzászólás Aktív témák