Új hozzászólás Aktív témák

  • syl5

    őstag

    Sziasztok!

    Egy felettébb idegesítő problémával küszködök már hónapok óta. Már-már azt hittem, hogy megszabadultam tőle, erre most újra előjött. :O

    A probléma:
    uTorrent-el való letöltés közben egy idő után baromira elkezd szaggatni az egér. Internet security-m az Avast IS. Azt vettem észre, hogy ilyenkor ha leállítom az Avast tűzfal modulját, akkor rögtön megszűnik a probléma. Rögtön megszűnik a kurzor szaggatása természetesen akkor is, ha leállítom az utorrent letöltést.

    Legelőször amikor előjött a probléma, akkor egy 1 TB-os vinyón volt a rendszerem. Nem tudtam vele semmit kezdeni, ezért kukáztam azt a vinyót, és újraraktam a rendszert egy 1,5 TB-osra. Ekkor meg is szűnt a probléma. Lassabb lett a winem kicsit, mert a 1,5-es csak 5400 rpm-es volt, de legalább ez a baromi idegesítő probléma megszűnt. Azóta beszereztem egy SSD-t, mert 1-2 hónap után kegyetlen lassú lett a gépem a 1,5 TB-os vinyóval. Gép begyorsult (bár szerintem még mindig nem az igazi, emlékezetből az x4-es AMD rendszerem mezei 1 TB-os vinyóval közel azonos válaszidővel dolgozott, mint a mostani i5 SSD-vel...), de ma megint előjött ez a kibaszott egér kurzor szaggatás. Azt hittem, hogy ha egy teljesen külön hardveren (ráadásul SSD-n) lesz a rendszerem, akkor a büdös életben nem fogok ezzel a problémával újra találkozni, erre tessék.

    Javaslatok, szerintetek miért lehet ez?
    (Most töröltem jó pár GB-ot a kérdéses partícióról. Akkor kezdődött most ugyanis ez a probléma, amikor 25 % alá esett a partíción lévő szabad terület. Most felszabadítottam annyit, hogy kicsit több mint 40 % a szabad területem, és talán megszűnt a problem. Elképzelhető, hogy azért csinálja ezt, mert "kevés" a szabad lemezterület? De bakker 230 GB kevés a 980-as partíción? :W )

    Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

Új hozzászólás Aktív témák