Új hozzászólás Aktív témák

  • coco2

    őstag

    válasz Visormail #20794 üzenetére

    Kicsi pontisítást kérnék. Magyar Win7 ulti sp1 x64.

    Start menü / Vezérlőpult / Felhasználói fiókok /

    Itt bejön az én fiókom, rendszergazda jogú felhasználó vagyok.

    Itteni egyik opció "Felhasználói fiókok felügyelete beállításainak módosítása", ahol előjön az a csúszka, amiről fentebb szó volt, ez nálam most teljesen le van húzva "Soha nem kérek értesítést, ha:" opcióra.

    Van egy olyan opció is, hogy "Fióktípus módosítása", ahol pöttyenthetek "Általános jogú felhasználó" és "Rendszergazda" opciók között. Természetesen rendszergazda vagyok a gépemen.

    Természetesen ilyen beállítások mellett még mindig tapasztalok hozzáférés megtagadva problémákat. Ha a fentebbi javaslat nem a "Fióktípus módosítása" alatt elérhető opcióra vonatkozott, akkor kérnék róla egy számomra kicsit érthetőbb felvilágosítást.

    Az eddigi beállításaim arra jók, hogy elvileg minden rendben legyen, gyakorlatilag meg még sincsen rendben. Programozóként jelenleg másik platformról átportolt cuccokat használok (jelenleg gnustep-et), amik XP alatt voltak utoljára normálisan tesztelve, és elvileg simán csúszniuk kellene win7-en is. Gyakorlatilag meg azért nem csúszik, mert ez a "Futtatás rendszergazdaként" még rendszergazda jogú felhasználónál is előjön, és egyáltalán nem ugyan az, mint a rendszergazda jogkör alapból. Pláne előjön egy több szálas alkalmazásnál, ami detached threadekkel dolgozik (muszáj több szálasan felépítenem az alkalmazást, teljesítmény skálázhatónak kell lennie), mert azok jogköre csak annyi, amennyi a felhasználónak van alapból. Azokra a threadekre nem tudok külön jobb klikkelni futtatás rendszergazdaként opciót, és a jelek szerint nem is kapnak extra jogköröket, ami még egy egyszerű file létrehozáshoz is kell a jelek szerint. Merthogy rendszergazda jogú felhasználónak lenni még kevés. Valahol nagyon mélyen a rendszerbe belepakoltak még valami jogkör ellenőrzést, és én azt szeretném átállítani, vagy az egészet mindenestül lekapcsolni, hogy soha senkinek semmit ne ellenőrizzen, csak alapból mindenkinek mindent engedjen meg.

    Van erre lehetőségem?

    កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

Új hozzászólás Aktív témák