Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz A_ScHuLcZ #47681 üzenetére

    Sajnos a VS-el nem tudsz mit kezdeni, Hiába kérdezi meg, hova telepítenéd. Van rengeteg alap része, ahogy látod is, SQL Server, IIS, és még a többi, aminem nem adható meg a helye, és emiatt megy a c:\program files alá, vagy a common files könyvtárba.

    Windows könyvtáron belül a winsxs-el nem nagyon van mit tenni, az akkora, amekkora kell. Millónyi DLL-nek millónyi verziója van ott összehajigálva valami rendszer szerint, ami az egyes alkalmazások kompatibilitási dolgai miatt mindegyikre külön szükség van. pl. msvcrt.dll-ből biztos van ott van húszféle. Ez ezért akkora nagy dög. Ehhez nem szabad nyúlni.
    A másik, az installer. Ez pedig arra kell, hogy a későbbi uninstallálások során innen veszi elő az alap telepítőt a rendszer, amivel uninstallni fog.
    Nekem pl. a 120-as SSD-n azért van csak 30giga szabad hely, mert itt tartom a Onedrive és a Google drive filejaimat is, huszonsok gigányi vackot. Nem lenne feltétlen szükség rá, hogy itt legyen, jó lenne az a TB-os D:\ meghajtón is, csak ez a két hülye minden bootolásnál végigindexeli az összes file-t, ami benne van, és ez a HDD-n percekig tartó kerregést jelent, az SSD-n viszont másodpercek alatt megvan.

    kisebb pagefile beállítása, és a hibernálás kikapcsolása az, amivel helyet lehet még szerezni.

Új hozzászólás Aktív témák