Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Üdv a topiknak!

    Próbáltam visszaolvasni, keresőt használni és többnyire csak megválaszolatlanul maradt kérdéseket találtam winsxs témában.

    A probléma, hogy itt van nálam egy gép 32 GB-os rendszermeghajtóval, amin jelenleg 250 MB szabad hely van. Lényegében már mindent letöröltem ami erre a meghajtóra van telepítve, csak böngésző, driverek, apróbb kiegészítők vannak fent, több az mind Windows (26 GB csak a Windows könyvtár mérete, ezen felül AppData, ProgramFiles teszi ki a maradékot, mindegyik a lehető leginkább minimalizált mérettel).

    A rendszer egy sima Windows 7 (x64), még nincs rajta SP1, de nem is tudom felrakni ennyi szabad hellyel. Jó ideje nem tudott már frissülni, de a winsxs a meghajtó több mint felét elfoglalja. A szokásos módszerek (amiket itt is mindenki linkel) nem hatnak, egyrészt a Disk Cleaner csak 640 MB-nyi törölhető tartalmat lát. De ha végigjárom a szokásos helyeket ahonnan törölhetők dolgok (AppData szemetek) és kipucolok mondjuk 2-3 GB-nyi hulladékot, akkor sem megy 300-400 MB fölé a szabad hely, de hamar visszaesik 200 MB környékére.

    Van valami ötlet arra, hogyan tudok adatvesztés nélkül több helyet kicsikarni? Már azokat a funkciókat is kikapcsoltam/minimalizáltam, amik a rendszermeghajtóból vehetnek el helyet. A végső megoldás egy nagyobb SSD lenne, de ugye ezt majd a gép tulajdonosának kell meglépni.

Új hozzászólás Aktív témák