Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz kraftxld #51199 üzenetére

    3 megoldás is van kézzel hekkelésre:

    1. Vagy megkeresi a jó drivert és azt telepíti kívülről (másik, hasonló, vagy újabb OS alá betolva a nem induló OS-t tartalmazó partíciót), megnyitva a registry-t, bemásolva a driverfile-okat a helyükre stb. - macerás, driverfüggően extra cumi is lehet így kézzel telepíteni drivert).
    2. Ahogy te is írtad, a BIOS-ban Compatible/IDE (amelyik van, ha van egyáltalán) módban (ha úgy elindul) ráerőszakolja az éppen látszódó háttértároló-vezérlőre a jó drivert (itt esetleg fontos lehet, hogy a jó vezérlőt válassza ki az ember a listából, ha több is van az .inf file-okban definiálva), persze sírni fog, hogy nem egyezik, de ha jó lesz kiválasztva, nem kell hinni neki. :)
    3. Eltávolítja a korábbi (előző HW-en használt) drivert legalább a registryből és beizgatja az msahci drivert (ha a másik gépen esetleg eleve Compatible/IDE módban futott, akkor utóbbi is elég), ezzel felismeri AHCI vezérlőnek legalább, és elindul, aztán lehet (javasolt) telepíteni a rendes driverét a vezérlőnek. Erre a ThinkPad topicba én is írtam valamikor egy szösszenetet Intel driver eltávolításának vonatkozásában.

    A 2-essel érdemes elsőre próbálkozni, nyilván az a legegyszerűbb, és legkevesebb időráfordítással jár.

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák