Új hozzászólás Aktív témák

  • petakpa1

    őstag

    Van egy Dell Lattitude céges laptopom bitlockerrel titkosított HDD-ről futó Win7 Professional oprendszerrel.

    Sajnos adatvédelmi okok miatt (melyet egyébként racionálisnak tartok, és meg is értek) korlátozzák róla a netelérést, pl összes levelező és webtárhely weboldal elérése le van tiltva.

    Rendeltem egy ODD caddy-t, beleteszek egy elfekvő 64 GB-os SSD-t itthon és beépítem a laptop-beli DVD olvasó helyére, majd az SSD-re telepítek egy másik Win7-et.

    Értelemszerűen a céges hálózat nem fog ip címet kiosztani az általam telepített Win7-re, de ez nem is baj, mert az okostelóm wifijén keresztül meg tudom osztani a mobilnet elérésemet, így ha szükségessé válik mégiscsak el tudom olvasni emailjeimet akár munkaidőben is a céges laptopról, igaz ehhez az kell majd, hogy újraindítsam a gépet és post során manuálisan felhozzam a BIOS boot menüjét, és SSD-ről bootoljak. Aztán ha végeztem újabb restart és a BIOS-ban alapértelmezett HDD-ről fogok bootolni a laptop, minden további nélkül.

    Kérdéseim az alábbiak lennének:
    1) Szükséges-e eltávolítani a bitlockerel védett HDD-t addig a gépből, amíg az ODD caddybe épített SSD-re telepítem a saját Win7-emet? Biztos ami biztos inkább kivenném, nehogy a Win7 telepítő belebarmoljon a HDD-be.
    2) Mikor saját Win7-em feltelepült és visszateszem a bitlockerrel védett HDD-t saját Win7-ről bootolva fogom látni a bitlockerrel védett HDD tartalmát? Amikor HDD-ről bootolok akkor még a boot előtt kér egy PIN kódot a gép? Azt természetesen tudom, de a bitlocker hosszú feloldó kulcsát nem?
    3) Előbbi fordítottja is érdekelne? Bitlockerrel titkosított HDD-ről bootolva fogja a céges Win7 látni az SSD-t? Az általam SSD-re telepített Win7 nem lesz bitlockerrel védve.
    4) Értelemszerűen felváltva akarok majd bootolni SSD-ről, illetve HDD-ről attól függően, hogy mailjeimet akarom olvasni, vagy dolgozni. Akármelyik diskről is bootolok, a bootolo Win7 nem akarja majd mindenképp uralma alá vonni a másik disk-en lévő os-t is, és mindenképp közös bootloader-t csinálni valamelyik diskre?

    [ Szerkesztve ]

    "... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

Új hozzászólás Aktív témák