Új hozzászólás Aktív témák

  • Krystal_s

    addikt

    válasz martonl #71461 üzenetére

    Régóta használom az Auto Tab Discard-ot, hasznos kis kiegészítő. Főleg olyan esetben, amikor napokig nem zárja be valaki a böngészőt, ahogy én sem.
    Régebben volt, hogy nálam is kiakadt 100%-on vele együtt az egész rendszer is, annyi memóriát használt a Firefox. Utána kezdtem monitorozni és használni Memory Optimizert, hogy 90% főlé ne menjen soha.

    Ez a Virtuális memória elfogyás azóta és csak akkor szokott lenni, amikor megnyitom Firefox mellett az Operát. Operában nem lehet kikapcsolni/átállítani a gyorsítótárat csak a RAM-ba, hogy ne írjon SSD-re. Arra gyanakszom, hogy az irkál mindig egy kicsit a Virtuális memóriába (SSD-re) és hiába zárom be az Operát, a Windows utána sem szabadítja fel a helyet, hanem minden nap egyre több adat marad a virtuális memóriában és egy idő után elfogy a hely (4 GB). Ilyenkor figyelmeztetést küld, hogy zárjak be valamit. Ahelyett, hogy magától felszabadítaná a helyet, amire egyáltalán nincs szükségem.
    Soha nem nézem meg kétszer ugyanazt, ezért nincs szükségem a böngészős gyorsítótárra. 150 Mbites netnél amúgy is teljesen felesleges, ha újra be akarok tölteni egy oldalt.

    Armagedown: Kénytelen leszek, vagy nem használok Operát.
    Az zavar, hogy nálam nem magának a rendszernek, vagy egy komolyabb programnak van szüksége a sok VM-re és végtelen memóriára, hanem a böngészők irkálnak ki olyan adatokat, ami teljesen haszontalan, felesleges számomra. A Windowsnak annyi a hibája, hogy valamiért nem hajlandó törölni ezt a sok felesleget a böngésző bezárása után sem, hanem gyűjti és csak rendszerindítás után törli. Azt pedig nagyon ritkán indítom újra...

Új hozzászólás Aktív témák