Új hozzászólás Aktív témák

  • coco2

    őstag

    Van egy rendetlenkedő win 10 boot managerem.

    Amit ügyesen csináltam: megpróbáltam a laptopra másodlagos meghajtóra win7-et telepíteni a gépre egy felhúzott win 10 alól (hátha megszabadulhatok a win 10-től), de az efi közölte velem, hogy nem állapítható meg érvényes aláírás, úgyhogy a win 7 nem fog elindulni. Nosza indítottam a 10-est, és az adat partíción ott maradt sallangot tötöltem - sok egyéb mással is, szóval a kukában már nincs meg az a cucc, amit a win 7 a D:-n hagyott.

    Még szórakoztam linux telepítési próbálkozásokkal is, szóval nem nagyon tűnt fel nekem, de a win7 valami vacka ott maradt. A boot manager most egy hibás "Windows Setup" és egy induló "Windows 10" menüpontot kínál minden újraindításnál. Próbáltam indítási beállításokat javítani az advanced options-al, de az nem talált hibát, rendben talált mindent a win 10-en (nincs is azzal semmi baj). A boot manager-ben ami extra menüpont ott ragadt, annyi az összes bajom ("\$WINDOWS.~BT\Windows\system32\winload.efi" Status 0xc000000f -el végződik)

    Van arra mód teljes reinstall nélkül, hogy eltüntessem onnét azt a menü pontot? Esetleg valami szöveg fileban vannak azok a menüpontok, amit meg lehet találni valahol vagy bármi olyasmi?

    Túl azon, hogy minden rendszer indításnál külön választanom kell a menüről, mert a windows setup az alapértelmezett, és kicsit kényelmetlen, egyéb problémám nincs. Épp csak nem így a legkényelmesebb.

    កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

Új hozzászólás Aktív témák