Új hozzászólás Aktív témák

  • Zolee11

    senior tag

    Sziasztok!

    Pár napja az alábbi problémával szembesültem:
    Egy bő hete próbáltam egy merevlemezről klónozással lemásolni a rendszerpartíciót egy ADATA SX930 240GB-os SSD-re, ami elvileg sikerült is, de a win10 mégsem tudott be-bootolni róla, még a bejelentkező képernyőig is eljutott, de ott meghalt.
    Látván, hogy ez nem működik, nem erőltettem, újratelepítettem, a partíciók törléséhez a win10 telepítőt használtam, utána sikeres is volt a művelet, működött minden szépen. Viszont az elmúlt napokban érdekes lag-ok alakultak ki, megpróbálok letölteni a fájlt, böngészőben, megakad, 10-20-30 mp-re is (program nem válaszol), majd minden megy tovább. Több program alatt is, meg-meg akad maga a program. Játék alatt (WoT) is tapasztalható, hogy csontra akad a játék, majd ugrik egyet és folytatódik, vagy ledob a szerver. De ez csak az utóbbi pár napban, egy hétig nem volt semmi ilyesmi.
    Tegnap odáig fajult a dolog, hogy a teljes rendszer működésképtelenné vált, resetelni kellett a gépet, ilyet még a win10 alatt sose kellett tennem, majd a bios nem látta az SSD-t. Lehúztam a csatlakozókat, megmozgattam, visszadugtam, és ismét működött. Próbáltam hibát keresni, de a hd sentinel sem jelez sem kommunikációs hibát, se egyéb hibát, ami mondjuk valamelyik kábel hibájára utalna. Még próbálom tesztelni, megkeresni a hiba okát. Tippelek arra, hogy a klónozás (Acronis) esetleg eltolt valamit, és nem minden partíció lett törölve (rendesen) a telepítő által, tehát más programmal teljesen le kéne radírozni és újra nekifutni. Esetleg maga az ssd hibás, megpróbálom a smart értékeket is figyelni, hátha.
    Alaplap: ASUS M5A97 EVO R2.0 elvileg a legfrissebb BIOS-al.

    Diagnosztikai képek

    Esetleg lehet valami rendszerhiba, win frissítéssel kapott "ajándék"?

    no brain, no problem

Új hozzászólás Aktív témák