Új hozzászólás Aktív témák

  • Gdi

    senior tag

    válasz bobsys #1522 üzenetére

    Az is lehetne, miután utánaszámolva egy Standard Exchange 2010 egy szintén Standard 2008 R2-vel (5-5 CAL) majdnem 3* drágább mint egy SBS 2011 Premium... és akkor még a többiről nem is beszéltünk.
    De mivel a kliens gépek/eszközök száma (már) nem éri el a 15öt, így egy Essential is elég lenne, mivel Sharepointról le tudnak mondani.

    Kraft kérdésére is válaszolva; azért szerettem volna átjáróként, mert anno (Standard) 2003-mal ISA-ban nagyon jól be tudtam állítani a hálózat-hozzáférési szabályokat. Persze itt megint hamarabb beszéltem, mint gondolkoztam volna, hiszen írtam is hogy 2008-hoz nincs már ISA, és az RRAS NAT elég gyenge ilyen téren, ami miatt borul az egész... (azért reménykedtem hogy valami ISA szerű dolog még létezik... mondjuk TGMakármire átnevezve ami megy SBS-sel.)
    (volt egy csomó oka, hogy miért volt még jó, hogy az egész hálózati mizériát miért a szerver "felügyelte")

    Exchange-Outlook-os dologra van azért valami tippetek?
    Bár kicsit filóztam azon is, hogy lehet valami tanusítvány para van a dologban, és az nem tetszik neki hogy ön-aláírt tanúsítvánnyal rendelkezik az exchange, amit nem vettem fel a kliensen trusted rootba? De mondjuk ez nem lehet, mivel nem SSL-en keresztül próbálkozik az outlook alapból... vagy igen?

    ''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

Új hozzászólás Aktív témák